Home » VCC 1 start cricketcompetitie met belangrijke winst op HCC

VCC 1 start cricketcompetitie met belangrijke winst op HCC

Bij de start van de cricketcompetitie heeft VCC meteen twee belangrijke punten gepakt. De reprise van de landelijke finale 2022 tegen HCC werd nu wel winnend afgesloten.

Normaal gesproken begint de competitie in het eerste weekend van mei, maar mede met het oog op de zware internationale programma’s van het nationale mannenteam werd de seizoensopening verplaatst naar 22 april. Voorburg CC maakte een uitstekende indruk en had HCC al snel in de touwen. Aanhoudende regen dreigde roet in het eten te gooien, maar toen de wedstrijd kon worden hervat, sloegen de Voorburgers toe.

Captain Sybrand Engelbrecht won de toss en koos voor fielden. Een begrijpelijke keuze, want als er later op de dag regen wordt voorspeld, heeft de laatst battende partij vaak een tactisch voordeel.

VCC zette de regerend landskampioen van meet af aan onder druk. Een eerste succes was er voor Viv Kingma die de van Kampong overgekomen Rata Alphonse uitkreeg dankzij een prachtige slipcatch van nieuwe aanwinst Michael Levitt.

Ryan Klein, overgekomen van HBS, pakte het belangrijke wicket van Staal toen Karl Nieuwoudt op third man een vangkans perfect beoordeelde. Even later bowlde Nieuwoudt de Zuid zelf Gorlee voor nul en was het 41/3. Logischerwijs nam de nieuwe batsman Hidde Overdijk de tijd, maar voordat hij kon versnellen, werd hij ingerekend; Ryan Klein veroverde zijn wicket dankzij een vang van Boissevain in de covers.

Jonathan Vandiar was een ander verhaal. Van meet af aan was het duidelijk dat de lefthander zich als een vis in het water voelde op de Voorburgse graspitch. Het was nota bene invaller Sajjad Kamal die voor de doorbraak zorgde toen Vandiar (47) een leading edge in de handen van Musa Ahmad zag vallen.

Bij een tussenstand van 107 runs voor het verlies van zes wickets leek de regen HCC te hulp te schieten. Toch kon na enkele uren wachten de wedstrijd worden hervat. Het geduld van de Voorburgers werd beloond, want door de ingewikkelde regenregels was de innings van HCC voorbij en hoefde VCC maar 98 runs te maken. De teruggekeerde Noah Croes bleef met 31 runs not out.

De andere verenigingen in de Haagse regio – Topklasser HBS en Hoofdklasser Quick – konden hun wedstrijden niet afmaken tegen respectievelijk ACC en Hermes DVS.

 

Baggy Blue: nieuwe traditie voor Kingma, Boissevain, Engelbrecht

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen Viv Kingma, Philippe Boissevain en Sybrand Engelbrecht een cap uitgereikt uit handen van VCC-voorzitter Kobus Nel. “Een nieuwe traditie die enerzijds aangeeft hoe waardevol je bent voor het team en hoezeer je inspanningen worden gewaardeerd, maar anderzijds de grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt om de waarden waar VCC voor staat door te geven aan volgende cricketgeneraties”, aldus de preses.

Over de schrijver

Patrick de Leede