Home » Laatste nieuws » VCC 1 vergeet zichzelf te belonen tegen HBS

VCC 1 vergeet zichzelf te belonen tegen HBS

Minder goed dan de vrouwen van VCC verging het hun mannelijke collega’s op het hoofdveld tegen HBS. Spinner Engelbrecht rekende in de derde over ‘danger man’ Visee in. Herstel kwam van Tayo Walbrugh (82) en Navjit Singh. Toch werd HBS na een tussenstand van 144/3 uitgegooid voor 183 (Dutt 3-27, Boissevain 3-49).

Een target van nog geen 3.7 runs per over op een perfect geprepareerde pitch, een dito outfield en een matige aanval. De toeschouwers die weer eens welkom waren, gingen er relaxt voor zitten.

Dat pakte anders uit. Hingorani gaf VCC weliswaar een goede start met 36, maar daarna was niemand in staat de uitstekend battende Sybrand Engelbrecht de steun te geven die hij nodig had. Bij 128/5 (Pieterse across the line) was VCC nog niet kansloos. De late middle order moest de strike roteren, een single in een gat slaan en Engelbrecht de strike geven. Dat bleek te veel gevraagd en tot overmaat van ramp gingen de batsmen ook nog uit. De benodigde run rate was nu zodanig opgelopen dat Engelbrecht zessen moest gaan slaan. Bij een poging daartoe werd hij op long off gevangen voor 68. Eén partnership had VCC de winst kunnen bezorgen.

Stand Topklasse: Punjab 9-26; VOC 9-25; Voorburg CC 9-21; HBS 9-20; Excelsior 9-19; VRA 9-18; HCC 9-13; ACC 9-10; Sparta 9-5; Dosti 9-3.

 

 

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede