Home » Laatste nieuws » VCC 1 verliest seizoensopener in Schiedam

VCC 1 verliest seizoensopener in Schiedam

Het was al weer even geleden, en zelfs een zeldzaamheid in het vorige decennium: sinds 2010 werd maar één keer de openingswedstrijd van het cricketseizoen verloren. In 2015 werd op 10 mei verloren tegen Bloemendaal, nadat de wedstrijd de week ervoor was afgelast. En ook dit keer leek een overwinning alleszins mogelijk. Met vijf potentiële internationals in het team zijn de verwachtingen hooggespannen bij de Westvlietbewoners, maar afgelopen zaterdag tegen Excelsior’20 leidde de eerste wedstrijd toch tot verlies.

Er was veel regen gevallen op donderdag en vrijdag en dat betekende een vochtig wicket dat wellicht de eerste uren onvoorspelbaarder zou zijn dan later op de dag. Daarom was het een goede toss om te winnen, zoals dat in cricket zo mooi heet. Het  muntje viel helaas de kant van Excelsior op en die kozen er begrijpelijkerwijze voor om eerst te bowlen. Dat pakte inderdaad goed uit, niet alleen door inderdaad soms wat onvoorspelbaar gedrag van het wicket, maar ook door consistent een prima lijn en lengte te bowlen. De batting line-up van Voorburg -die vergeleken met vorig jaar door SA Engelbrecht, Logan van Beek en Mohit Hingorani behoorlijk aan diepte heeft gewonnen- had er moeite mee. Hoewel er vijf mensen boven de 20 kwamen, was Engelbrecht topscorer met “slechts” 31 runs. Het was te danken aan het 52 runs partnership van De Grooth en Boissevain (29 not out en als enige een strike rate van boven de 100, dat wil zeggen minimaal een run per bal) dat VCC toch nog 172 runs op de borden kon zetten.

Na het coronaproof uitdelen en nuttigen van de lunchboxes en gesterkt door een aanval met bowlers als Van Beek, Kingma, De Leede, Ahmed, Dutt en Boissevain, ging VCC daarom met goede moed het veld in. Het begin was veelbelovend, want al op de 2e bal kon één van de openers terug naar de kleedkamer (bowled Kingma). En bij een tussenstand van 43 voor het verlies van drie wickets na 10 overs, leken de Voorburgers nog de bovenhand te hebben.

Natuurlijk, misschien was het bowlen van VCC in het restant niet zo goed als dat van Excelsior’20, maar daarmee zouden we ook de prachtige prestatie van de pro van Excelsior’20 tekort doen. De 20-jarige Tristan Stubbs (houder van een Nederlands paspoort, bondschoach Ryan Campbell zal hem ongetwijfeld hebben opgeschreven in zijn notitieboekje) liet in zijn debuut een prachtige innings zien, gesteund door Shankar (28) en Niels Etman (19 not out). Wellicht dat als een moeilijke vangkans op de stand van 140 was vastgehouden, het nog spannend had kunnen worden. Maar met de gedropte bal verdween ook de hoop en Stubbs eindigde op een prachtige 79 runs uit 75 ballen (5×4, 4×6).

Daarmee werd het niet de start die VCC zich had gehoopt en het team zal uitkijken naar aanstaande zaterdag als VOC op bezoek komt, om zich te revancheren voor dit tweede openingsverlies in de laatste twaalf jaar.

Foto M. Steffelaar: Engelbrecht ziet zijn wicket vallen op een score van 31.

Over de schrijver

Patrick de Leede