Home » Algemeen » VCC 1 verslaat Dosti met negen wickets

VCC 1 verslaat Dosti met negen wickets

Dosti, in 2015 nog landskampioen, koos na gewonnen toss voor batten. 117 all out was niet veel en VCC passeerde dat voor het verlies van slechts één wicket. Delano Potgieter en Steffen Mulder hadden even identieke als briljante cijfers: 3 wickets voor 14 runs.

VCC speelde op halve kracht; deels door afwezigheid, deels door blessures, deels door de aanstaande krachtmetingen van het Nederlands elftal met de West Indies. Bas de Leede kampt met een hielblessure en Viv Kingma werd gespaard. Logan van Beek mocht van de bondscoach vijf overs bowlen van een korte aanloop, maar bleek (nota bene) niet nodig te zijn om het Dosti moeilijk te maken.

In de ochtenduren drukte Delano Potgieter zijn stempel al vroeg op de wedstrijd met wickets en een run out. Daarna namen Steffen Mulder en wicketkeeper Mohit Hingorani (twee slachtoffers) het over. Mulder is, zoals de Engelsen dat noemen, een ‘club stalwart’: hard werken en niet zeuren. Zijn track record is er dan ook naar: tot nu toe nam hij 399 wickets.

Innings VCC

VCC begon vol vertrouwen aan de innings. De linkshandige openingsbatsman Musa Nadeem Ahmad, ook al een international, bleef met een prachtige 66 not out; Mohit Hingorani met 25. Na 21.4 overs was het al gepiept, vooral dankzij de aanvallend battende Musa.

VCC is het enige team in de Topklasse dat nog ongeslagen is. Het team eindigt straks bij de eerste vier en zal in de play-offs moeten gaan strijden voor een finaleplaats.

Over de schrijver

Patrick de Leede