Home » Laatste nieuws » VCC 1 verzuimt HCC pijn te doen
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC 1 verzuimt HCC pijn te doen

Op vele momenten in de wedstrijd domineerde VCC. Enkele cruciale momenten bepaalden echter dat de punten in Den Haag bleven: 199-174.

Zonder Steve Nottle (break) en Brandon Glover (trials in Engeland) was VCC wederom niet op volle sterkte, maar daar was aanvankelijk weinig van te merken. In de eerste over werd danger man Tonny Staal al ingerekend en even later stond HCC er niet goed voor toen ook het wicket viel van de jonge Australiër Bryce Street (twee vangen van keeper Noah Croes). Itagi en Gorlee zorgden met halve centuries voor herstel, maar VCC bleef geregeld wickets nemen. Daardoor behoorde een hoge eindscore voor HCC al gauw niet meer tot de mogelijkheden.

Op 174 viel het negende wicket en dat zou toch echt een haalbare score moeten zijn. De nummers 10 en 11 van HCC knokten echter voor wat ze waard waren en voegden 25 runs toe voor het laatste wicket. Juist dit partnershipje zou in het verdere wedstrijdverloop cruciaal blijken. Debutant Conrad Greenshields nam 2-35, Clayton Floyd 3 voor 30 in tien overs. HCC 199.

Antwoord VCC

Tom de Grooth (31) en Matt Smit openden solide, zij het wat traag. De 50 kwam pas na 18 overs op het bord; een verdienste van de zeer nette HCC-aanval (slechts vier wides in de gehele innings). Matt (58) wilde versnellen en sloeg een bal  hoog tussen long on en deep mid wicket, waar Bryce Street een onmogelijke running catch pakte.

Nog was er geen man overboord, want Matt’s broer Nic liet direct zien uit welk hout hij gesneden is. Hij gaf direct gas en samen met Clayton Floyd racete hij richting de target. Clayton wilde echter op een verkeerd moment gaan reverse sweepen op een medium pacer en leverde onnodig zijn wicket in. Viv Kingma werd run out gegeven en kort daarna sloeg Nic (41) de bal in de handen van de long off. De kansen waren geheel gekeerd en VCC kwam precies het aantal runs tekort dat HCC voor het laatste wicket had gemaakt.

VCC moet op zijn tellen gaan passen, want het is nu voorlaatste. Alleen VRA is nog puntloos. Stand: HBS 5-10, ACC en HCC 5-8; Excelsior en Dosti 5-6; VOC 4-4; VCC, Quick en Sparta 5-2; VRA 4-0.

 

Foto: Tom de Grooth haalt uit voor 4 runs (foto Catch of the Day BV)