Home » Laatste nieuws » VCC 1 wint ook vierde duel
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

VCC 1 wint ook vierde duel

Meerdere VCC’ers waren belangrijk in de klinkende overwinning op VVV. Matt Smit (108) maakte op indrukwekkende wijze zijn tweede century van het seizoen. Bas de Leede (87) liet weer een prima innings zien. Tom de Grooth opende voortvarend met 44. En aan het einde van de dag rekende Steffen Mulder meer dan de helft van de VVV’ers in: zes wickets voor 28 runs.

Voeg daarbij de vangen, runs en wickets van de andere VCC’ers en er kan gerust van een ‘team effort’ worden gesproken. Het muntje viel weer eens goed voor captain Tom de Grooth en tot opluchting van de vaste schare VCC-supporters koos hij op de prachtige tweede Pinksterdag voor eerst batten. Zelf gaf hij het goede voorbeeld met een aanvallende start. Op 58 werd hij gevangen achter het wicket. De Grooth had zelf het merendeel van deze runs (44) gescoord. Bas de Leede en Matt Smit bouwden vervolgens aan een prachtig partnership van 165 runs voor het tweede wicket. Tanwir Afzaal ving Smit op eigen bowlen, kort na het bereiken van diens tweede century van het seizoen. VVV snakte naar het einde van de de innings van VCC, dat een zeer solide 283 op het scorebord zette.

Na de ‘break’ opende VCC met Clayton Floyd. Een tactiek die goed uitpakte, want al snel cleande de left arm spinner opener Akhtar en rekende hij de nummer 3, Qadeer Bhatti in. Vervolgens verscheen Steffen Mulder ten tonele, tot nu toe de meest succesvolle bowler van VCC. Die naam en faam maakte hij volledig waar, want de ene na de andere VVV-batsman verkeek zich op zijn inswingers en de variaties daarop. Tien overs later zat de innings van VVV (103 all out) erop en kwam Mulder met de fenomenale cijfers 6-28 van het veld.

Steffen Mulder heeft tot nu toe 15-81 genomen – ongelofelijke cijfers die zeker iets zeggen over de kwaliteit van zijn bowlen, maar ook over de kwaliteit van het batten bij de tegenstanders.

Omdat Hermes DVS ook eenvoudig won van Dosti 2, delen VCC en Hermes nu de koppositie met acht punten uit vier duels. Op 26 mei speelt VCC in en tegen Bloemendaal. Op zaterdag 2 juni staat het cruciale treffen met Hermes DVS op het programma.

Foto (credit: Catch of the Day): Steffen Mulder (6-28, rechts op de foto) liep door de VVV-battingside heen.

Foto: Nehaan Gigani slaat de bal hoog de lucht in en wordt gevangen.