Home » Junioren » VCC U-11 (woe) speelt een beregoede wedstrijd in regenachtige omstandigheden

VCC U-11 (woe) speelt een beregoede wedstrijd in regenachtige omstandigheden

Met de vorige wedstrijd tegen HCC U11-2 nog vers in het geheugen, verzamelden onze toppertjes woensdag 28 juni weer op de Diepput. Vol goede moed. En deze middag zou alles anders lopen.
Zo kwamen we met slechts 7 spelers aan de start: Alejo, Carlijn, Cedric, Daniel, Fahraan, Paul en Tijn. Tom kon er helaas niet bij zijn en we hadden geen invaller kunnen vinden. HCC was op volle sterkte.
Waar de vorige keer de mussen van het dak vielen, stonden we nu te schuilen tegen druilerige regen. Het was nat en koud. Een extra uitdaging voor de scoorders die nu ook het boek nog droog moesten zien te houden. Gelukkig bleek en bleef umpire Marc, op teenslippers, onverstoorbaar en informeerde de scoorders luid en duidelijk.

Dit keer begonnen we met batten, nadat Daniel de toss had gewonnen. Dat pakte goed uit, want openden Daniel en Fahraan samen met 27 runs en 0 out. Daarna zetten Alejo en Carlijn de lijn voort door samen 25 runs te noteren, met slechts 2 uitjes.
Paul en Tijn verdedigde hun wicket met verve (slechts 1x out), communiceerden goed en waar mogelijk werden er runs gescoord. Ons laatst batting paar, Cedric en Fahraan, haalden genadeloos uit door samen nog eens 46 runs te noteren, met maar 2 uitjes.
Ondanks een aantal zeer sterke bowlers van HCC en hun goede fielding, kwam VCC met 153 runs en slechts 5 uitjes, het veld af, de kleedkamer in (even droog). Hiermee kwam het puntentotaal voor VCC op 153 – (5×3) = 138

Daarna was het de beurt aan VCC om te gaan bowlen. Cedric nam zijn inmiddels vertrouwde positie in als wicketkeeper en Alejo beet het spits af. En dat deed hij goed, net als de rest van het team. Met dank aan de coach die de bal zo goed mogelijk droog probeerde te wrijven.
Bij iedereen is duidelijk vooruitgang te zien bij het bowlen en dat leidde onder andere tot 7 gebowlde wickets. Daarbij kwam dat alle fielders heel scherp waren, en er goed werd samengewerkt. Zo werden er ook nog eens 2 uit ‘gerund’ (door goed samenspel van Paul, Tijn en Cedric).
Het puntentotaal van HCC kwam op 113 runs – (9×3) = 86 punten.

Dit was een beregoede wedstrijd van het team, dat beter tot zijn recht lijkt te komen in echt Hollands weer. We zagen een echte teamprestatie waarbij iedereen het beste uit zichzelf haalde. Alles klopte en iedereen versterkte elkaar. De overwinning was dit keer dan ook zonder twijfel voor VCC!

Scorecard

-NB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver

Richard de Lange