Home » Verslagen » Verslagen VCC 2 » VCC 2 – Groen en Wit 2 (17 juni 2018)
Verslagen VCC 2

VCC 2 – Groen en Wit 2 (17 juni 2018)

VCC 2 - Groen-Wit 2 (17. june 2018)

Zondag 17 juli was de 7e competitie wedstrijd voor VCC 2. We speelde deze wedstrijd thuis tegen Groen en Wit 2 (uit Amsterdam). Deze wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van VCC. VCC wou graag als eerst Fielden en had geluk dat Groen en Wit de toss had gewonnen en ervoor kozen om eerst te batten. Dit bleek uiteindelijk geen goeden keus te zijn van de captain van Groen en Wit.

VCC openingsbowler Faisal begon erg sterk aan de wedstrijd. Hij pakte met zijn eerste 2 ballen 2 wickets waardoor hij op zijn derde bal al op een hatrickball stond. Een beter begin kon VCC 2 zich niet wensen. Ook Sono begon goed aan de andere kant door zijn eerste over te beginnen met 0-4 na 1. En door zijn 2de over een maiden te bowlen. Groen en Wit stond na 4 overs 8-2.

De openingsbatsman Aqeel zag er erg solid uit en was goed opzoek naar runs. Hier zou VCC 2 het erg moeilijk mee krijgen dachten ze. Maar hier dacht captain Abbas anders over door hem met een geweldige run out (direct hit) terug te sturen naar zijn teamgenoten. Waardoor Groen en Wit alweer 3 wickets had verloren. Toen kwam nummer 5 in en die werd al gauw lbw gegeven door de umpire op het bowlen van Sono. Toen kwam batsman nummer 6 in. Die zorgde er samen met de andere batsman voor dat er nog een degelijke score op het scorebord kon komen. Na een partnership van rond de 40 runs. Kwam er een eind aan de scorende batsmen. Batsman nummer 4 ging op 22 uit op het bowlen van Atif door een geweldige vang van de keeper Remco. Atif die erg sterk bowlde had ook het wicket van batsman nummer 6 door hem met een prachtige bal uit te bowlen. Hierna ging het erg snel met de batsmen van Groen en Wit mede dankzij het goeden bowlen van Atif die uiteindelijk eindigde met 5 wickets. Ook bowlers Alyan, Kashif en Dinusha bowlde erg netjes door in 6 overs maar voor 13 runs te gaan. Alyan (1 over 0 runs) Kashif (2 overs 1 run) en Dinusha ( 3 overs 12 runs). Groen en Wit was uiteindelijk all out voor 83 na 24 overs.

Toen was het aan VCC de beurt om te laten zien wat ze in huis hadden en de wedstrijd gemakkelijk uit te tikken. Aryan en Abbas begonnen goed aan de 2de inning. Ze hadden paar mooie boundaries en vooral een aantal goeden singels. Helaas viel er na 12 overs het eerste wicket van VCC. Abbas (18) ging caught and bowled op het bowlen van Shaukat. Dit was een geweldige vang met een hand. Toen kwam Remco in en ging 2 ballen later bowled door de verkeerde lijn van de bal te spelen. Toen kwam Floris de Lange in. Hij tikte samen met Aryan de wedstrijd binnen na 19 overs. Floris eindigde op 21 not out en Aryan een mooie 35 not out.

Kortom een mooie overwinning van VCC waar erg goed werd gefield. Er waren hier en daar wat veel extra’s maar daar kan nog aan gewerkt worden op de trainingen. Ook was het batten erg sterk en werd de wedstrijd goed binnen getikt.

 

Programma, Uitslagen & Teamranking

www.voorburgcc.nl/vcc-2/

Scorecard