Home » Verslagen » Verslagen VCC 2 » VCC 2 – Groen & Wit (29/04/2023): Reality check
Verslagen VCC 2

VCC 2 – Groen & Wit (29/04/2023): Reality check

VCC 2 nam het op tegen Groen & Wit in hun tweede wedstrijd van de Hoofdklasse. Hoewel ze vorige week hun debuutwedstrijd wonnen, waren de weersomstandigheden niet zo gunstig, met een vochtige en plakkerige pitch was het cruciaal om de toss te winnen en eerst te bowlen, maar onze altijd zo consistente captain verloor de toss, wat vorig seizoen de winnende vorm voor ons leek te zijn, en we gingen aan bat.

Het veld bleek een uitdaging voor de batsmen, met enkele vroege wides van de bowlers, gemengd met uitstekend swing bowlen en goede lengtes van de Groen & Wit openers. Nehaan kon echter profiteren van losse leveringen en ging snel van start. Cedric’s wicket benadrukte de moeilijkheden van het veld, want hij verloor zijn wicket met een leading edge die door de bowler werd geaccepteerd. Lau en George konden de innings in evenwicht brengen met een cruciaal partnerschap van 57 runs, waarbij Lau zijn eerste half century van het seizoen scoorde. Ondanks het verlies van enkele wickets in het midden, vochten Ali en Floris terug en hielpen VCC 2 aan een totaal van 210, dat volgens hen verdedigbaar was.

Na de lunch waren de bowlers van VCC 2 opgefokt, wetende dat de top-order van Groen & Wit sterk uit de hoek zou komen, kijkend naar hun innings van vorige week. Steff en Georginho konden wat druk zetten, wat resulteerde in de doorbraak van Omair Sultan. George nam vervolgens de leiding, raakte zijn lijnen en nam nog twee wickets, en had de pech geen derde te hebben, want een edge behind die duidelijk in de slips werd genomen, werd niet gegeven. Floris kwam op om zijn leggies te bowlen en kreeg enkele vitale doorbraken, maar VCC 2 slaagde er niet in dat ene cruciale wicket van de groen-witte openingsslagman te pakken dat ze hard nodig hadden. Rehaan nam een wicket, maar het was niet genoeg, en VCC 2 verloor de wedstrijd met twee wickets.

Terugkijkend op de wedstrijd moeten we toegeven dat er op alle gebieden ruimte was voor verbetering. Met nog een wedstrijd gepland voor de volgende dag in Bloemendaal, moest de ploeg zich herpakken en voorbereiden op nog een zware wedstrijd. Hoogtepunten van deze wedstrijd: Lau scoorde een solide 55 uit 56 ballen, terwijl Floris bijdroeg met zowel bat als bal, met 33 uit 46 ballen en 2/29 in 10 overs. George was de beste van de bowlers, met cijfers van 3/29 in 9 overs.