Home » Laatste nieuws » VCC 2 promoveert naar de Overgangsklasse (zonder te spelen)
Laatste nieuws Verslagen VCC 2 Verslagen

VCC 2 promoveert naar de Overgangsklasse (zonder te spelen)

De kampioenen in beeld:
vlnr: Aled Lewis, Dinusha Ranasinghe, Nick Price, Abbass Zaidi (c), Faisel Janjua, Nick Bett, Harold Vogelaar, Rashid Siddique, Sono Zaidi, Aryan Dutt en hurkend Marek Molenbuur.

Doordat Sparta 2 de laatste twee wedstrijden die het moest spelen heeft opgegeven, is VCC 2 gepromoveerd naar de Overgangsklasse. Het team is door andere ploegen niet meer in te halen op de tweede plek en profiteert van de versterkte promotieregeling.

Nog maar twee weken geleden moest VCC 2 vol aan de bak in de uitwedstrijd tegen Sparta om de kansen op promotie in eigen handen te houden (verslag). De mannen van captain Abbass lieten die dag geen spaan heel van Sparta en wonnen met ruim verschil. Kennelijk heeft dit de ploeg uit Capelle dusdanig gedemotiveerd dat het de overige wedstrijden niet meer wilde spelen, de verlies- en strafpunten voor lief nemend. De stand is nu als volgt:

  1. GCCF 14-24 (uitgespeeld)
  2. VCC 12-16
  3. Qui Vive 14-14 (uitgespeeld)
  4. Concordia 13-12

Daarmee beloont het team zich voor de inzet die heel het seizoen is getoond. Al in februari kwamen er in een koud clubhuis 8 mannen bijeen die naar elkaar uitspraken er echt voor te willen gaan om te promoveren. Het siert captain Abbass Zaidi en zijn rechterhand Aled Lewis dat het hen gelukt is de sfeer door het seizoen zo goed te houden en promotie te bewerkstelligen.

Een vurige wens van de vereniging om het tweede team een niveau hoger te krijgen gaat daarmee in vervulling. Het opleidings- en beloftenteam kan nu op een beter niveau gaan laten zien wat het waard is.