Home » Algemeen » VCC 2 verslaat koploper GCCF 2 en doet weer mee voor de titel!
Nieuws Verslagen VCC 2 Algemeen

VCC 2 verslaat koploper GCCF 2 en doet weer mee voor de titel!

Op een zonovergoten middag verliest captain Abbass weer eens de toss en moeten we eerst fielden. Met een gevoelstemperatuur van 40 graden verwacht men een langzame start. Het tegenovergestelde is echter waar. Er wordt snel door de overs heengegaan en de energie in het veld was beter dan ooit. De openingsbowlers Sono en Atif Z bowlden fantastisch en Ghausia stond meteen onder druk. De twee openingsbatsmen scoorden respectievelijk 0 en 2 en werden ingerekend door Sono. Hij kreeg hierbij hulp van Waqar, die een prachtige vang pakte op square leg.

Doordat Dinusha ook fantastisch bowlde was er altijd pressure van twee kanten en kwamen de runs in het begin niet makkelijk voor Ghausia. Er werden riskante singles genomen om onder deze druk uit te komen en helaas konden wij hier niet van profiteren. Hierdoor ontstonden er (kleine) partnerships, maar deze werden gebroken door Dinusha. Helaas bleek de ‘main man’ van Ghausia, B. Saleem, in vorm te zijn en hij bouwde aan een goede score. Hij werd hierbij geholpen door het iets minder tight bowlen van VCC, wat resulteerde in wides en half volleys. Ondergetekende werd voor een zes geslagen die over de sloot heen ging en Koen bowlde één over die voelde als drie overs. Hij maakte dit echter goed door een vang te nemen en later in de wedstrijd formidabel te umpen.

Het energieniveau bleef desondanks vrij hoog en daardoor bleven er kansen ontstaan. Toen Saleem uitging voor 58 werd de tail redelijk snel opgerold. Ze sloegen helaas hier en daar een boundary, waardoor Ghausia eindigde op 197 runs. Een respectabel totaal op het langzame tweede veld van VCC. Pick of the bowlers was Dinusha met 5-57-10! Helaas kende hij de eeuwenoude cricket traditie niet (of geldt deze niet tijdens de ramadan?) en werd er geen kratje gehaald na de wedstrijd. Ook Sono’s cijfers waren om over naar huis te schrijven (2-19-8) en Atif A eindigde met 2-38-9 en met het belangrijke wicket van Saleem.

Een target van 198 betekende dat VCC een goed gameplan moest hebben. Tijdens de lunch werd dit gameplan gesmeed, terwijl onze Pakistaanse opponenten hun Pakistaanse helden aan het toejuichen waren. Captain Abbass wist dat er een captain’s innings van hem verwacht werd en ook Atif A wist dat hij verstandig moest batten om deze pot binnen te tikken. Beide opening batsmen werden aan het begin van hun innings gedropt, iets waar Ghausia nu nog spijt van zal hebben. Atif A en Abbass speelde beide hierna een geweldige en verstandige innings. Bij een partnership van meer dan 120 runs viel het eerste wicket. Atif A werd gevangen op de rand van de boundary voor 43 zeer waardevolle runs.

Next batsman in was Nick, die rustig batte. Zo nu en dan versnelde Abbas, maar het belangrijkste was wickets in handen houden. Nick ging uiteindelijk uit op 17, maar de winst leek ons niet meer te kunnen ontgaan. Toch hadden we het enigszins spannend gehouden en was de run rate omhoog gelopen naar 5 runs per over. Abbas ging verder waar hij mee bezig was en sloeg zo nu en dan een zes. Uiteindelijk werd het totaal gemaakt met nog 10 ballen te gaan en met 6 wickets in handen. Abbas eindigde op 92* en heeft nu een gemiddelde van 59,20 in zes wedstrijden! Dit had ook een gemiddelde van 74 kunnen zijn, mits hij niet was uitgegaan toen we op een tie stonden tegen HBS.. 😉

Een goede mix van jonge en ervaren spelers is de kracht van dit team. De sfeer in het veld is goed en er wordt verstandig gebat. De strijd om het kampioenschap ligt weer open, Ghausia staat nog maar 2 punten voor. VCC moet blijven knokken voor elke run zoals dat zondag werd gedaan. Wanneer wij dit elke wedstrijd kunnen opbrengen zijn er geen excuses om een wedstrijd te verliezen. De koploper werd redelijk gemakkelijk aan de kant gezet, ons volgende doelwit is Concordia. Alvast Eid Mubarak iedereen.

Floris van Hoogdalem

 

Programma, Uitslagen & Teamranking

www.voorburgcc.nl/vcc-2/

Scorecard