Home » Laatste nieuws » VCC 2 wint thriller van VVV 2

VCC 2 wint thriller van VVV 2

VCC 2 is het seizoen goed begonnen. VVV maakte er 198 en met VCC op 51 voor 5 leek de wedstrijd gespeeld. Nirav Kulkarni, Amrit Singh, Floris van Hoogdalem en vooral Stijn de Leede knokten voor wat ze waard waren. VCC passeerde in de laatste over het Amsterdamse totaal.

Na 101 voor 5 was het jammer dat VVV nog tot 198 reikte. Helaas waren sommige edges niet dik genoeg om de cb te geven. Pech voor Babette, die prima stond te keepen en nu slechts één vang op haar naam kreeg. Atif Zaka 2-38, Floris de Lange 2-28.

Aan de slag dan maar met onze damesinternational Babette, die knap stand hield op de sterke en redelijk snelle Amsterdamse aanval. Harold Vogelaar oogde solide tot hij een full toss precies in de handen van de deep mid wicket plaatste. Floris de Lange had pech; een lifter kwam op de schouder van het bat waarna de eerste slip een onmogelijke vang pakte.

Stijn op nummer 7 maakte een partnership van 40 met Nirav Kulkarni (18). Een mooie uitdaging voor de twee uit onze eigen jeugd afkomstige spelers. Amrit Singh maakte op nummer 8 een cruciale 41. Van 91 naar 169 betekende een partnership van 78 runs voor het zevende wicket!

Ook Floris van Hoogdalem kwam in met een over-mijn-lijkmentaliteit. Naarmate de target dichterbij kwam, werden de VVV’ers zenuwachtiger. Iedere bal opnieuw werd het veld uitgezet.

Het maakte allemaal niet uit, want in de laatste over maakte Floris ‘Stumpy’ van Hoogdalem (14 not out) de winnende run. Stijn kwam met zijn hoogste score tot nu toe van het veld: 65 not out.

Foto’s Patrick de Leede, zie onder

Unicum: broer en zus samen in tweede team

Stijn de Leede (19) en zijn twee jaar oudere zus Babette zorgden voor een historische primeur. Niet eerder kwamen een broer en een zus samen in actie op het op twee na hoogste landelijke mannenniveau. Babette pakte een vang en maakte tien runs. Broer Stijn maakte 65 runs not out. Zo hadden beide gezinsleden een aandeel in de Voorburgse overwinning.

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede