Home » Laatste nieuws » VCC 3 – Kampioen Klasse 3C 2015
Laatste nieuws Nieuws

VCC 3 – Kampioen Klasse 3C 2015

IMG_5290HBS3 52 all out / VCC3 53 v 1
Door creatief plannen van de KNCB kon de inhaalwedstrijd tegen HBS3 afgelopen zondag alsnog plaatsvinden op ons eigen veld. Een laatste kans om het kampioenschap binnen te halen, voordat voetbal en herfst het cricket seizoen definitief inhalen. Geen personele tekorten aan het einde van het seizoen, maar de regen die bij vlagen uit de lucht kwam zou toch een beslissende factor kunnen gaan blijken tijdens deze kampioenswedstrijd. Rond 12.30 was het veld geprepareerd, het team compleet, de tegenstander gearriveerd en de toss gewonnen. De keuze om te fielden was snel gemaakt, gezien de goede vorm en inzet die we hierbij de laatste weken hebben getoond.
De vacature voor stock opening bowler die is ontstaan na het afscheid van Peter White vorige week, werd voor de gelegenheid door stagiair Floris v Hoogdalem ingevuld (0v21 in 8), samen met Mohit Singh, de man in vorm (getuige 6v49 in 9 overs tegen Kampong vorige week). Mohit (2v3 (ja echt, 3) in 6) sloeg toe in de 3e over met 2 clean bowled wickets bij een stand van 5 runs. HBS bleef moeizaam af en toe een run scoren, terwijl de stagiair bij afwezigheid van externe druk (die een selectiespeler nodig heeft om te kunnen presteren, aldus de stagiair) maidens afwisselde met losse ballen en incidentele wides.
Ondanks de regenwolken die af en toe overwaaiden, bleven de HBS batsmen onverstoord bij de crease, zich bewust dat de wedstrijd niet overgespeeld zou kunnen worden; erg sportief. Sono Zaidi (1v11 in 7) voerde vanaf de 13e over de druk verder op met sterk bowlen en dit leidde al snel tot overtuigende appeals voor een run out en caught behind, die helaas niet gehonoreerd werden. Vanaf de andere kant begon ondergetekende aan de eerste over van wat 1 van mijn beste bowling spells ooit zou blijken. Een vang van Jai Singh in mijn eerste over zorgde voor het 3e HBS wicket bij een stand van 32 runs na 18 overs.
Ondertussen was een delegatie van Quick 3 langs het veld neergestreken in de hoop alsnog kampioen te worden, in het geval dat HBS zou winnen. Vrijwel direct waren zij getuige van een harde straight drive die door Sono schijnbaar moeiteloos werd omgezet in een caught & bowled (schijn bedriegt). HBS leek door de twee snelle wickets van slag en na 2 korte singles werd door miscommunicatie van de batsmen èn messcherp fielden van Guus Beekhof in de 20e over het 5e wicket gepakt, middels een run out.
Hierna leek HBS heel even het momentum naar zich toe te trekken, toen Usman Ahmed en opener Edo de Jongh in twee overs snel 15 runs wisten te scoren. De 24e over zou dit allemaal veranderen. Batsman Ahmed verkeek zich op de eerste bal van de over en ging bowled, gevolgd door een LBW op bal 2. Voor de hattrick bal het veld nòg aanvallender neergezet en een duik en vang van Dinesh Joshi op short leg bezegelde mijn eerste hattrick voor VCC. De dot ball gevolgd door nog een bowled wicket en een dot ball hierna, maakt dit mijn eerste ‘quadruple wicket maiden’ ooit. Na 3 dot balls in de 26e over bowlde ik het laatste wicket en was HBS all out voor 52 runs.
Met nog een beetje onwerkelijk gevoel en mijn breedste glimlach gingen we aan de lunch, de basis voor de overwinning was gelegd. Na de lunch bleek de zon definitief doorgebroken en openden Vino Kumar en Jai Singh onze batting innings. Vino kon in de 5e over het geduld niet langer opbrengen en miste de bal tijdens zijn eerste poging tot 6 runs: bowled (5). Mohammad Qadar (29*) pakte de draad rustig op met solide batten (en een mooie, goed getimede 6). Samen met Jai (6*) werd het totaal na 19 overs behaald. VCC3 Kampioen!
Na felicitaties van de HBS spelers, aanwezige Quick spelers, aanhang en belangstellenden was er een teamfoto, bloemen en werd in het clubhuis uitvoerig getoast op het kampioenschap. Onder het genot van veel meer dan 1 biertje werden alvast plannen gemaakt voor het volgende kampioenschap, leerde de stagiair welk deel van de bal je hoort te poetsen, kwam onze voorzitter nog even langs om ons te feliciteren en gaf Aled een masterclass armpjedrukken en bierviltjes doorboren met je pink. Vino verzekerde mij dat hij deze dag nooit zou vergeten. Ik denk dat hetzelfde voor mij geldt.
We hebben een fantastisch seizoen achter de rug met een spannende ontknoping. Er is hard gewerkt in het veld en over het algemeen hebben we een goede sfeer en positieve spelopvatting gekend, ook als het even minder goed liep. Ik wil alle spelers en iedereen die het team en mij als novice captain heeft geholpen heel erg bedanken, in het bijzonder Dinesh, Guus en Balkumar.
Tot volgend seizoen!
Sander Grunnekemeijer
Captain VCC3
Voor meer foto’s klik hier.
Tags