Home » Nieuws » VCC 3 – Olympia 1 (07/05/2023): Start met een knal!
Nieuws

VCC 3 – Olympia 1 (07/05/2023): Start met een knal!

Olympia 1 – VCC 3
Datum en plaats;7 mei 2023, Olympia-Gouda

VCC 3 van 2023, is relatief een jongere teamsamenstelling die ambitieus is en aansluit bij de jeugdontwikkeling bij de club.

VCC 3 team: Darryn, Sarath, Haris, Rajan, Jenagan, Tanveer, Pranav, Babette (wk), Rohit (C), Mohsen en Navjot. Ahsen maakte deel uit van de spelende XI, maar zijn vrouw en leven hadden andere plannen voor vandaag. Ze werden ouders van een lieve jongen. Rajan kwam op hetlaatste moment als vervanger.

Olympia won de toss en koos voor het veld, VCC 3 had ook liever eerst gefield om de veldsituatie te begrijpen.

Mohsen en Darryn gingen erin als het openingspaar. Mohsen begon goed met enkele onverschrokken schoten, Darryn was ongelukkig om al snel in deze innings uit te gaan. Babette op nr. 3 ging kort na elkaar uit (gevangen door keeper) toen ze probeerde een wijd schot te achtervolgen. Mohsen werd kort daarna ook gevangen bij de slip. De score was 31 voor 3 in 5.5 overs. Jenagan (op nr. 4) en Rk (op nr. 5) verankerde de innings. Het veld gedroeg zich erg grillig, en het trage grasveld maakte het moeilijk om te scoren. De 35 extra’s (31w, 1nb) van de tegenstander waren de hoogste individuele score voor VCC. RK ging uit en de score was 100/4 in 19.4overs. Het begon al snel overvloedig te regenen en over 2,5 uur werd een nieuwe bui verwacht. Beide teamcaptains wilden een wedstrijdresultaat behalen en dus werd afgesproken om een wedstrijd over 22 over te spelen. Tijdens de pauze hebben we de DLS-berekeningen uitgevoerd en geconcludeerd dat elk verlies van wickets een grotere impact heeft op de doelscore dan het scoren van de runs. Maar toen we nog 2.1 overs gingen batten, verloren we nog 3 wickets. Jenagan werd gevangen, gevolgd door Rajan op de boundary na een zeer goede slag, Tanveer werd uitgeschakeld in een poging er nog 1 run uit te persen.

VCC3 scoorde 117/7 in 22 overs en het gestelde doel voor Olympia was 105 runs (DLS).

Sharath opende de spell samen met Navjot aan de andere kant. Sharath zorgde voor de eerste doorbraak en Navjot volgde om beide openers uit te schakelen. Beiden bowlden gedisciplineerd gezien de natte veldomstandigheden en eindigden elk met een wicket. Het hele team was opgeladen en stond achter onze bowlers. Tanveer kwam erin als eerste wissel, een paar kansen vielen weg om de aanvoerder van de tegenstander naar de dug-out te sturen. Het jonge team vertrouwt sterk op de capaciteiten van de kapitein (Sander). Tanveer kreeg een kogel in zijn hand toen hij Sander aanviel. De wedstrijd was nu meer onder controle. Pranav bowlde vanaf de andere kant en scalpeerde een wicket. Tanveer voltooide zijn spell met 2 wickets. Rajan en Haris gingen bowlen. Hoewel het grijpen van de bal moeilijk was, deed Haris het goed. Rajan was de keuze van de bowlers (2o, 8r,4w), want hij bowlde veel voller op de stumps om er 3 gebowld te krijgen. Olympia werd gebundeld op 75 in 20 overs.

Als kapitein ben ik tevreden dat individuen de kans kregen om op een of andere manier bij te dragen en het is een goed begin van onze campagne 2023.

VCC 3 won met 30 runs.