Home » VCC 5 op 1 en 8 mei 2011: room for improvement

VCC 5 op 1 en 8 mei 2011: room for improvement

De eerste 2 wedstrijden van VCC 5 zijn nog niet in winst omgezet (tegen resp. Excelsior en Hermes), maar dat gaat zeker komen!

 

VCC ZoMi vs Excelsior ’20 ZoMi

Het is 1 mei, heerlijk weer en het vijfde had de eer om, op een voor ons niveau uitermate mooie pitch, het seizoen te openen tegen Excelsior. Met Colin als onze captain en op eigen terrein kon het deze dag eigenlijk niet mis gaan. Excelsior won de toss en besloot te batten wat eigenlijk voor het vijfde wel lekker is, eerst fielden maar daarover later meer. Iedereen een plekkie in het veld en daar gingen we dan met een bowlerij van 9 man kreeg bijna iedereen een kans zijn kunsten tentoon te spreiden. Hierdoor pakte 7 van de 9 bowlers een wicket, iedereen blij. Wil Dhr. Iqbal sr. volgende keer voordat hij gaat bowlen iets minder spinazie  eten, hij gooide ons prima keepend keepertje met bal en al een paar keer  voor 4 de boundary over. Na 35 overs konden we heerlijk, al zeg ik het zelf, gaan lunchen. Excelsior hadden we op 207/7 gekregen met helaas 45 extra’s. Colin was de zuinigste bowler, blijft een Schot, maar mag volgende keer meer overs bowlen… Na de lunch vol vertrouwen terug het veld op, dit zakte iets weg toen onze toporder werd weggeknald met 4 runs op het bord….maar daar was Tony “spinazie power ” Iqbal sr. (71 runs) en gaf het blauw rode leger weer hoop. Terwijl de 3 man sterke keukenbrigade van VCC 5 terugkeerde na de afwas…zagen zij dat wij in de laatste over nog 20 runs nodig hadden voor winst. Helaas we kwamen niet verder 13 runs en verloren dan ook nipt met 7 runs. Al met al  toch een leuke opening van ons seizoen en volgende week tegen Hermes nieuw ronde nieuwe kansen!! Speler van de dag blijft een beetje lastig we twijfelen nog steeds tussen Tony en Colin.

Hermes DVS ZoMi vs VCC ZoMi

Het is 8 mei en het vijfde treedt, op JW na, aan met alle nieuwkomers op het terrein van Hermes. En wat zien we daar met grote schrik….we spelen niet op het hoofdveld… Compleet overrompeld door deze tegenslag inspecteerde onze skipper de pitch en kwam tot de conclusie dat zelfs in Zuid-Oost Sri Lanka midden in de jungle de pitch er beter bij ligt. Nou ja kop op,we zijn tenslotte het vijfde maar als VCC-er ben je gewoon wat luxe gewend. Balki won de toss en besloot, volgens klassiek gebruik, eerst te batten…..Nou was dat misschien niet helemaal de juiste keuze aangezien we niet op volle oorlogssterkte waren. Dit bleek helaas meer dan waar te zijn na plm.16  overs stonden we 32/7, Koosie (15 NO) en Mars (15) waren wakker en konden de pijn nog iets verzachten, maar met 83/10 was het klaar en tijd voor een vroege lunch (wel met een lekker warm eitje op moederdag). Ondanks het het super zuinige en super strakke bowlen van Kazim Kazam maakte hun openings batsmen het af …ons aanbod om erachter aan nog een pot T20 te spelen werd helaas niet gehoord. Wel klasse mannen om daarna met het hele team nog anderhalf uur de kooi in te duiken om dit verlies uit ons lichaam te rammen.

Nu 2 weken rust en 29/5 gaat Asvion eraan!!!
WE SHALL OVERCOME!
 
Man of the Match was ondanks Marcels eerste 15 runs ooit , toch Kazim

Hussey & De Villiers

Over de schrijver

Harold Vogelaar