Home » VCC 5 verliest tegen Asvion en wint tegen VRA

VCC 5 verliest tegen Asvion en wint tegen VRA

Hoewel eerst het derde verlies moest worden geincasseerd, wist VCC 5 ook de eerste overwinning te boeken.Asvion

VRA

 

Na twee weken van rust en training ging het vijfde vol goede moed naar Schiedam om daar eens heerlijk te cricketten. Shaam (vanwege z’n 15 runs 🙂 ) en Richard waren gepromoveerd tot het vierde en waren er dus helaas niet bij. Na een prima ontvangst en heerlijke hockeyende dames om ons heen zagen wij dat we opeen pitch speelde die ietwat kort,maar wel breed was. Een klein voordeel eventueel voor de thuis spelende partij maar na de gewonnen toss besloot Balki toch te batten. And here we go….oops …kwek kwek kwek… Dus alle druk op opener Sir Alan Bacon en Shujah om het spel op gang te brengen. Maar na 26 overs 105 runs op het bord en met Teampapa Tony aan de kant voor 36 moest de middle order het doen, super innings van JW(15) in zijn eerste pot, en Marthi sr(24) en Marthi jr (16) deden het prima, maar daarna was het verzet gebroken. En gingen we lunchen met 153 runs op het bord. Heerlijk lunchen met al dat hockey om je heen…prachtig uitzicht. Na de lunch moest onze bowlerij aardig aan de bak en met een verse wicket keeper,waren we misschien nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. Alhoewel..JW keepte super… Lag het dan toch aan het feit dat de batsmen van Asvion iets meer gewend waren aan hun thuispitch? Iedereen kreeg wel één of meer 6-en te verwerken en dan is het lastig om de moed erin te houden…maar toch Heren van het 5e…volgende keer iets meer spirit tot het einde van de pot. Na 23 overs werden wij helaas gepasseerd. De  3e innings werd door Asvion meer dan goed verzorgd: hapje drankje en muziek dus dat was leuk na borrelen. Het mooiste was van deze dag was dan wel dat ons eerste die verschrikkelijke kraaien oprolde..heerlijk!!
 
En dan konden we deze dag toch nog afsluiten met een glimlach!!
5 juni VRA daar moet het dan echt gaan gebeuren.
 
man of the match: JW
 
Hussey en De Villiers

 

En dat gebeurde dan ook:

Hoewel de weergoden niet veel goeds voorspelden en het ‘s ochtends nog met bakken naar beneden kwam, konden we op zondag 5 juni toch om een uur of half een beginnen met onze 4e wedstrijd tegen VRA 4. Op het altijd gezellige 2e veld mochten we- na de toss verloren te hebben- eerst batten.

Door de regen en het lange gras viel het niet mee om runs te scoren, laat staan dat de boundary makkelijk te bereiken was. Tony wist daar de oplossign voor en knalde een geweldige 6 tegen de screen rechtdoor, maar verder bleef het sprokkelen. Goede bijdragen van Koos (12 uit 5 ballen), Aled en Shujah tilden het totaal toch nog naar 125.

Ontbrak het vorige week aan het einde van de match nog aan wat spirit, deze week waren we er van het begin bij. De druk werd voortdurend op de batsmen gehouden door geweldig bowlen van Balkumar, Tony, Aled, Kaushal en Kazim en mochten er al eens ballen van een bat af komen dan stond het veld klaar. Vangen van Kaushal, Aled, Shujah, run outs, clean bowled alles kwam voorbij.  Hoogtepunt was een ingegooide bal van Aled vanaf de boundary, die Kaushal alleen nog maar op het wicket hoefde te laten vallen. VRA zat na 89 ao weer aan de kant.

Winnen is altijd leuk, maar op deze manier is helemaal. Wat een spirit, wat een beleving. Captain Balkumar heeft goud in handen!

12 juni wacht Kampong.

MotM: Aled Lewis

V.

Over de schrijver

Harold Vogelaar