Home » VCC behoudt ook na “dubbel-weekeinde” ongeslagen status

VCC behoudt ook na “dubbel-weekeinde” ongeslagen status

Shariz 47 not out

De tweede en derde ronde van de Topklasse cricketcompetitie stond gepland in het weekeinde van 29 en 30 april. Zowel tegen Salland op zaterdag als tegen Excelsior’20 op zondag wist VCC te winnen, waardoor het ongeslagen bovenaan blijft staan.

Op zaterdag werd de verste uitreis in de competitie ondernomen: in Deventer was Salland CC de gastheer. Zonder Engelbrecht en Nieuwoudt, maar met de talenten Razzaqi en De Leede (Stijn) ging Salland CC eerst batten. De thuisploeg kende een sterke start, maar zakte daarna als een kaartenhuis in elkaar. Shariz Ahmad (6! wickets voor slechts 13 runs) en Sajjad Kamal (4 voor 22) namen samen alle wickets. 135 all out was het magere eindresultaat. Noah Croes keepte fantastisch met een vang en twee razendsnelle stumpings op mediumpacer Kamal. Na de pauze konden Michael Levitt (19) en Noah Croes (14) hun tijd nemen, maar toch lieten beiden zich voortijdig verleiden door left-arm spinner Elam Bharathi: de tussenstand was toen 40 runs voor het verlies van 2 wickets. Daarna namen de broers Musa (38 runs) en -wederom- Shariz Ahmad de regie in handen. Musa sneuvelde nog in het zicht van het target, maar Shariz bleef met 47 runs ongeslagen en werd zo onbetwist man of the match.

Op zondag kwam met het Schiedamse Excelsior’20 een geduchte tegenstander naar Westvliet. Bij VCC stonden Engelbrecht en Nieuwoudt weer in de basis, zodat iedereen rekende op een spannende wedstrijd cricket. Niets bleek echter minder waar. De Voorburgers bowlden vanaf het begin ijzersterk, en het lukte de Schiedammers maar niet om een partnership op de mat te leggen.  Nieuweling Mees van Vliet -overgekomen van ACC- mocht na een kleine blessure voor het eerst voor het thuispubliek spelen en bekroonde dat debuut met 2 top-order wickets. Na 19 overs was Excelsior’20 al 6 wickets kwijt en had het pas 53 runs gescoord.. Daarna voegde de staart er nog slechts 37 aan toe. Wederom was Shariz Ahmad de grote boosdoener met 5 wickets, zodat hij dit weekeinde maar liefst 11 keer het genoegen smaakte een batter voortijdig naar huis te sturen. Hij verdiende dan ook terecht de man-of-the-weekend award.

90 all out was geen score waar de Voorburgse batters veel moeite mee hadden. Weliswaar verloren ze in de jacht op het magere totaal nog twee wickets, maar de teruggekeerde Noah Croes is in goede vorm en zijn 47 not out vormde een stevig fundament van de VCC batting innings. Na iets meer dan 22 overs was de strijd gestreden en kon het team van captain Sybrand Engelbrecht twee punten bijschrijven.

VCC speelde dit weekeinde zeer effectief en liet zien dit jaar wederom tot de titelkandidaten te behoren. Volgende week zaterdag wacht de derby op Craeyenhout tegen HBS, dat gebrand zal zijn op eerherstel, na verlies in de eerste twee wedstrijden.

Stand in de Topklasse (de voor de meeste clubs verregende ronde van 22 april wordt ingehaald op 7 mei):

  1. VCC                      3-6
  2. VOC                     2-4
  3. Sparta                  2-4
  4. VRA                      2-4

 

Foto van Patrick de Leede (Catch of the Day): Man van het weekeinde Shariz Ahmad in Deventer aan bat voor een 47 not out

Over de schrijver

Richard de Lange