Home » Damescricket » VCC Dames aan kop na winst op Rood & Wit en VRA

VCC Dames aan kop na winst op Rood & Wit en VRA

Tegen R&W zorgden Snehal Phadke en Annemijn van Beuge voor een prima opening. Annemijn (38) en Soodeh Lashkarizadeh (16) maakten er 51 voor het tweede wicket Ook Julia Corder (13 uit zes ballen) droeg goed bij. Babette de Leede en Carlijn van Koolwijk maakten er samen 31 voor het vijfde wicket, Marloes (12*) en Babette 64 voor het negende wicket. Babette was ‘on fire’ en maakte 84 runs in 56 ballen met twaalf vieren. Toch nog 226 runs in de boeken!

Rood en Wit maakte 56 runs voor het eerste wicket, maar daarna waren ons bowlers warmgedraaid. De wickets vielen geregeld dankzij goed bowlen van Annemijn van Beuge (drie wickets) en de jeugdspeelsters Donna Polet (2-19) en Carlijn van Koolwijk (2-17). Oud-international Ingrid van der Elst pakte het ‘prize wicket’ van international Silver Siegers en daarna was het wel zo’n beetje gedaan met de Haarlemse weerstand. Prima potje en weer vier punten in de knip.

Tegen VRA maakte VCC het onnodig spannend. VRA werd knap all out gegooid voor 120 runs. Na het vertrek van de vlot scorende openers Babette de Leede en Eva Lynch had VCC echter de grootst mogelijke moeite met dit totaal. Het was aan Milou van den Berg, Snehal Phadke en de zeer ervaren Ingrid van der Elst te danken dat VRA ternauwernood werd verslagen.

Voorburg CC Dames blijft aan de leiding met dertien punten uit vier wedstrijden: Voorburg CC 4-13; Quick 3-8; VRA 3-5; R&W, Ajax 3-1.

 

Over de schrijver

Patrick de Leede