Home » Verslagen » VCC dames- Groen Geel
Verslagen Dames Damescricket Verslagen

VCC dames- Groen Geel

Ik had weer de eer om mee te mogen doen met het meidenteam van VCC en dus is er weer een verslag J Meiden: wie beantwoordt mijn oproep om een verslag van de eerste 2 wedstrijden te maken??????

Helaas was er op VCC geen veld beschikbaar en moesten we uitwijken naar Groen Geel. Gelukkig is het geen straf om daar te spelen. Het was een beetje winderig, maar wel zonnig, er was publiek en het is er altijd gezellig! Kortom, alle ingrediënten voor een mooi potje cricket. De gemiddelde leeftijd van het team was vandaag 24, de jongste 12 en de oudste 53. Donna (12 jr.) maakte haar debuut, nadat jonkie Merle (13) de eerste 2 wedstrijden ook al had meegedaan

Onze skip Esther won de toss en koos voor batten. Altijd een goede keus en zo ook zaterdag! Julia had een goede nachtrust achter de rug en mocht van haar zus eerst batten, samen met Babette. Coach Caroline wilde minimaal 120 runs op het bord en als er niet te snel wickets zouden vallen zelfs 140. Wat een vooruitziende blik, na 20 overs hadden we precies 140 runs! Het eerste wicket viel pas op 133 (Babette 50),  Julia had toen haar eerste half century voor de dames al bij elkaar geslagen maar batte vrolijk door. Onder het toeziend oog van umpire/vader Mike sloeg zij de ene spijkerharde 4 na de andere met een bat dat iemand blijkbaar niet goed genoeg meer vond en in de VCC garage had gedumpt! Hartelijk dank aan de gulle gever! Annemijn en Nikki kregen ieder nog 2 ballen, waarbij Annemijn de bal recht in de handen van routinier Floor sloeg, na 2 gemiste vangen hield ze deze wel vast. Nikki bleef met 1 run not out, maar topper van de dag was natuurlijk Julia Corder met 73 not out.

Met 140 runs, heb je genoeg om te kunnen experimenteren met bowlers. Terwijl Esther (1 voor 2 in 4) en Caroline (0 voor 2 in 3) de touwtjes aan de ene kant strak hielden, konden aan de andere kant de andere bowlers hun ding doen. Merle bowlde 3 overs, Donna nam haar eerste dameswicket dankzij een vang van Caroline en nieuwkomer Inge kreeg ook 2 overs en deed dat niet onverdienstelijk. Annemijn deed goed haar best om haar moeder uit te krijgen, maar dat liet Merula zich niet gebeuren. Nikki nam 2 wickets met behulp van de handen van Julia en Annemijn en 3 dames van Groen Geel waren niet op tijd aan de overkant, waarbij de prachtige ingooi van Annemijn een extra vermelding verdient! Na 20 overs had Groen Geel net iets meer dan de helft van ons aantal (72 voor 7) en hadden wij weer 2 punten in de pocket.

Veel dank weer aan Dorith voor het scoren en Patrick en Mike Corder voor het umpen!

Donderdag uit tegen Quick, we zijn van plan om revanche te nemen, nadat we vorige week verloren van de Haagse haantjes.