Home » Laatste nieuws » VCC Dames verliest nipt van Groen-Geel
Laatste nieuws

VCC Dames verliest nipt van Groen-Geel

14-mei-2016

In alle opzichten een andere wedstrijd dan vorige week, al was het alleen maar het weer. Ik denk zomaar een verschil van een graad of 15. Gekleed in thermo’s, winterjassen en truien ipv korte broeken en t-shirts. Maar wel weer een gezellige tegenstander en het hoofdveld tot onze beschikking.

Na gewonnen toss gingen onze meiden dit keer batten. Na de prachtige innings van vorige week van Sterre, was het dit keer na 1 bal over en uit, een diamond duck. Babette (10) en Esther (13) pakten de draad op tot op 25 het tweede wicket (Esther) viel. Annemijn kwam als nummer 4 in en liet zien dat zij in de winter nog beter is geworden, helaas ging ze op de voorlaatste bal nog uit, maar wel met 34 prachtige runs achter haar naam. Ook Julia liet goed batten zien, waaronder 3×4 in 1 over, maar toen kwam die enige rottige bal recht op haar palen. En wat te denken van Ana, de vrouw van de clubhuismanager liet, voor het eerst uitkomend voor de VCC dames, zien dat zij niet zomaar een invalster is, 19 runs, not out en supersnel tussen de wickets! Na 20 overs stonden er 109 runs in de boeken, een goed verdedigbaar totaal!

Groen-Geel opende met Tessa v.d.Gun, ex (en toekomstig??) Nederlands elftal speelster. Zij gaf een mooie battingshow, met veel singles, maar ook 5×4 en 3×6 en bleef not out met 68. Het enig wicket dat VCC nam kwam op naam van Sterre (caught) en Nikki (bowled). Hoewel het er nog even op leek dat het toch nog wel eens spannend zou kunnen worden, maakte Tessa korte metten met onze bowlers en na 19.2 overs ging Groen-Geel over ons totaal heen.

Hartelijk dank weer aan Patrick (umpire) en Pauline die een overheerlijke lunch maakte!