Home » Damescricket » VCC Dames verslaat Quick voor tweede maal en blijft stevig aan de leiding
Laatste nieuws Damescricket

VCC Dames verslaat Quick voor tweede maal en blijft stevig aan de leiding

Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Quick moesten we nu naar de De Savornin Lohmanlaan. Quick is op papier in de breedte sterker en ervarener, maar you never know…

Ondanks onze beste bedoelingen scoorde Quick vrij vlot op het snelle Haagse kunstgras. Van tijd tot tijd werden er wel succesjes geboekt. Julia runde haar zus Esther uit en Snehal zorgde voor een dubbele doorbraak door internationals Overdijk en Rambaldo in te rekenen: 122/3. De middle order wist echter ook van wanten en ging onverdroten verder tot 218/6. Annemijn schreef twee wickets op haar naam.

218 was een stevige score, maar als we niet te veel wickets zouden verliezen, hadden we zeker een kans. Dat lukte zeer goed met Babette die het initiatief nam en Snehal als de ‘support act’. Na een regenbui werd de nieuwe D/L-target vastgesteld op 159. Eén run voor we dat bereikten, werd Babette gebowled, maar toen had ze al 81 runs uit 69 ballen gemaakt met twaalf vieren en een strike rate van 117! Julia sloeg gelijk een vier en de winst was voor ons. Snehal bleef met een prachtige 56 ongeslagen.

Stand: VCC 5-17; Quick 5-12; VRA en R&W 5-9; Ajax 5-1.