Home » Damescricket » VCC Dames voor het eerst in 20- en 40-overcompetitie
Damescricket

VCC Dames voor het eerst in 20- en 40-overcompetitie

Babette en Nikki vieren hun clubrecord
Babette en Nikki vieren hun clubrecord

In 2011 gestart

Na een aantal jaren van afwezigheid heeft VCC in 2011 een herstart gemaakt met de dames. Aanvankelijk kwam het damesteam alleen in de 20-overcompetitie uit, maar met ingang van komend seizoen heeft VCC het damesteam ook ingeschreven voor de 40-overcompetitie. Dit was mede mogelijk door de komst van een aantal speelsters van andere clubs, zoals Chervan Slobbe, Juliët Post en Denise van Deventer-Hannema (de laatste komt alleen 40-over wedstrijden voor VCC spelen). Hopelijk doet Sterre Kalis ook nog een aantal potjes mee met VCC Dames.

Eerste overseas-speelster voor VCC Dames

Naast onze eigen sterren beschikken de Dames ook voor het eerst over een overseas. Clare Mains komt uit Auckland, Nieuw-Zeeland, is 24 jaar en speelt al cricket sinds haar negende. Ze is een left-arm medium pace bowler en rechtshandige batter. Ze heeft haar provincie Auckland vertegenwoordigd in alle jeugdelftallen tot en met de U21 en heeft inmiddels ook de nodige ervaring opgedaan met het coachen van jeugd. Clare zal ook betrokken worden bij het trainen en coachen van VCC-jeugdteams.

VCC belangrijk(st)e leverancier Nederlands damesteam

Naast Babette de Leede en Esther Corder, die inmiddels al een aantal jaar voor het Nederlands Damesteam spelen, is VCC met de komst van de internationals Cher van Slobbe en Juliët Post een belangrijke leverancier geworden voor Oranje. Daarbij komt nog dat sinds afgelopen winter Caroline de Fouw en Julia Corder ook zijn toegevoegd aan de Oranjeselectie. Met vijf VCC-ers en daarnaast nog Denise van Deventer en hopelijk Sterre Kalis is het aantal speelsters dat (ook) voor VCC uitkomt en een plek heeft in de Oranjeselectie nog nooit zo groot geweest. Het Nederlands Damesteam speelt in mei ieder weekend mee in de Engelse competitie, onder meer tegen Cornwall, Wiltshire en Dorset. In juli 2018 spelen ze (in Nederland) de zeer belangrijke T20 World Cup Qualifier tegen VAE (7 juli op Kampong), Bangladesh (8 juli op Kampong) en Papoea Nieuw Guinea (10 juli op VRA). Helaas bleek het voor VCC niet mogelijk om “gastclub” te zijn voor deze WCQ.

Eerste T20 Dames op 5 mei tegen Quick

De eerste competitiewedstrijd (T20) voor VCC Dames is op 5 mei 2018: de kraker tegen Quick. Een beladen wedstrijd, aangezien in het verleden VCC het sterke Quick twee keer met tien wickets klopte dankzij ongeslagen openingspartnerships van Sterre Kalis en Babette de Leede. Helaas heeft VCC geen veld voor deze wedstrijd, dus moet deze op Quick (Madestein) worden gespeeld.