Home » Damescricket » VCC Dames winnen eerste wedstrijd tegen Excelsior
Verslagen Dames Damescricket Verslagen

VCC Dames winnen eerste wedstrijd tegen Excelsior

Carola-Sanne-NikkiDe eerste wedstrijd van het seizoen en dat met zomerse temperaturen, wie had dat gedacht na de koude start van de lente!?! We spelen dit jaar met onze eigen jonge sterren, Sterre van HCC, een paar gouwe ouwen, nieuw lid Claire Conolly en hier en daar een vriendin of zus. Erelid Carola had de eer om vandaag met 2 dochters in het veld te mogen staan!

Captain Sterre won de toss en koos om eerst te fielden, misschien had VCC beter eerst kunnen gaan batten, maar dat is achteraf altijd makkelijk gezegd. Het target voor vandaag was om Excelsior maximaal 4 runs per over te laten maken. Dat bleek niet al te moeilijk te zijn. Esther en Julia openden met bowlen en beperkten de schade tot slechts 2 runs per over in de eerste 4 overs. Ook Nikki en Sterre hielden de teugels strak en na 8 overs stonden er 15 runs op het bord voor het verlies van 2 wickets (1x run out en 1x bowled van Sterre). Toen sloegen de zenuwen toch nog een beethe toe, waardoor de gebowlde ballen de juiste lijn en lengte misten, maar dat gaf ons wel de kans om iets meer runs te maken in de 2e innings. Caroline was in haar 4 overs bijna onbespeelbaar en eindigde met de prachtige cijfers 1 voor 6 in 4. Ook Esther, Julia en Nikki kwamen sterk terug in hun laatste 2 overs, hieronder de bowlingcijfers:

  • Esther: 0-6 in 4
  • Julia: 1-15 in 4
  • Nikki: 1-10 in 4
  • Sterre: 1-3 in 2
  • Caroline:1-6 in 4
  • Carola: 0-10 in 2

Met 3 run outs kwam Excelsior tot 56 voor 7 in 20 overs.

De 2e innings was bijna een one-woman-show van Sterre, ongeslagen kwam ze het veld uit met 46 runs achter haar naam, maar laten we ook de 3 nieuwkomers niet vergeten! Floor stond voor het eerst van haar leven op een cricketveld en wist 2 runs te scoren, Sanne had net iets meer ervaring (al was dat heel wat jaar geleden) maar kwam helaas niet tot scoren. Nieuwkomer Claire scoorde 2 not out en na iets meer dan 8 overs hadden wij 59 runs.

Heel veel dank naar Patrick en Dorith die voor ons umpte, scoorde en de overheerlijke lunch verzorgde!

Volgende week, 14 mei, Groen-Geel thuis om 10 uur op het hoofdveld.