Home » Laatste nieuws » VCC Dames winnen wederom met 10 wickets van Quick (video)
Laatste nieuws Laatste nieuws Damescricket Damescricket

VCC Dames winnen wederom met 10 wickets van Quick (video)

QuickHg VCC Dames

Quick dames – VCC, 21-5-2016

Wat is het toch een genot om met dit team vol jonge meiden mee te mogen doen! We hadden weer een nieuwkomer in de gelederen, Lois Vecchi, die in haar nog jongere jaren voor HCC met de jongens meespeelde, deed vandaag met ons mee. Ook Sanne en Floor deden weer mee, die de smaak te pakken hebben lijkt het.

We speelden uit op het kunstgras voetbalveld van Quick Haag, op papier geen gemakkelijke wedstrijd. Vorig jaar wonnen we met 10 wickets van Quick, maar we gingen er maar vanuit dat dat niet nog een keer zou gebeuren.
Bij afwezigheid van Sterre, die eerst nog een wedstrijd moest hockeyen, won Babette de toss en koos zoals afgesproken voor eerst fielden. Quick had er vorige week 220 gemaakt zonder een wicket te verliezen, dat gunden wij ze niet nog een keer. Opdracht van coach De Fouw was om de ballen aan off te houden en goed te fielden op het snelle kunstgras. Als we de Haagse dames rond de 150 runs zouden weten te houden, zouden we een goede kans maken.

Esther en Julia openden het bowlen en in de vierde over maakte Juul het eerste slachtoffer, LBW. De nummer 2, Robine Rijke, was net als vorige week niet van plan om uit te gaan en dat lukte ons inderdaad niet. Wel was er een schitterende vang op de boundary van Annemijn op het bowlen van Sterre waarmee Helmien Rambaldo terug naar de kant werd gestuurd. Nu Julia ook met de Nederlandse dames meetraint en weet wat de straf is bij een gemiste vang, pakte zij ook een mooie, weer op het bowlen van Sterre en ook het vierde wicket was voor Sterre, dit keer zonder hulp van anderen. Esther, Annemijn en Caroline bowlden zonder wickets te nemen, maar waren goed genoeg voor een eervolle vermelding. Er werden vele vieren tegengehouden aan de boundary, ook door de nieuwkomers. 122 runs na de toegestane 20 overs waarin mij opviel dat iedereen zo super positief was in het veld, complimenten daarvoor!

Met de diamond duck van vorige week nog vers in het geheugen, opende Sterre de 2e innings samen met Babette, iets meer dan 6 runs per over nodig. Vorig weekend in Engeland met het Ned XI waren deze MvM-ers goed voor meer dan 100 runs, dus waarom vandaag niet? Sterre deed het in het begin vooral met eentjes, Babette begon met een 4 en 6. Toen Babette op 30 stond, had Sterre er 4. De eerste half century van het MvM jaar was dan ook voor Babette, maar Sterre gaf ook nog even gas en kon net voor het einde haar 50 volmaken. Na 18.2 overs werd de 123e run geslagen. Babette 57* en Sterre (net als vorig jaar tegen Quick) 51*. Wat hebben wij kunnen genieten van deze 2 toppers aan bat! Het zal toch geen gewoonte worden om met 10 wickets van Quick te winnen?
Patrick had het beste plekje uitgekozen om Babette te zien batten en wilde ondertussen ook weer voor ons umpiren, Dorith moest het van iets grotere afstand bekijken en schreef ondertussen weer alles voor ons op. Hartelijk dank weer daarvoor P&D!

Na afloop konden we genieten van een heerlijke maaltijd, waarvoor veel dank aan Quick. En nog verder na afloop bleek Quick zelfs een videoverslag te hebben gemaakt van de wedstrijd!

Tags