Home » Verslagen » Verslagen Dames » VCC dames wint van The Hague All Stars in een wedstrijd van hoog niveau
Laatste nieuws Verslagen Dames Verslagen

VCC dames wint van The Hague All Stars in een wedstrijd van hoog niveau

Zaterdag 13 mei zou volgens de weersvoorspelling een zonnige en aangename dag worden en dat was ook zeker van de orde. VCC had de meiden van The Hague All Stars op bezoek en het beloofde een leuk potje cricket te worden. De captains liepen naar de pitch waar The All Stars de toss wonnen en besloten eerst te gaan batten.

De openers Robin en Fenna opende de batting en zagen dat Iris klaar stond voor de eerste over. De twee batters opende goed met wat mooie vieren van beide. In de 4e over was het echter raak voor VCC, Fenna ging bowled door de captain van VCC, Annemijn. Een paar overs later viel ook het doek voor Robin door een goede bal van Iris.

The All Stars stonden toen 32 voor 2 na 7.3 met de batters Phebe en Merel inmiddels in, en zij bleven ook in. Een zeer mooi partnership van 103 waarbij Merel (49 uit 44) en Phebe (46 uit 44) het publiek en de tegenpartij zeer mooi cricket en geweldige schoten hebben laten zien, maar de cijfers van Annemijn (4 overs/ 19 runs tegen/ 1 wicket) en Iris (dezelfde cijfers als Annemijn) zijn ook zeker het benoemen waard. The Hague All Stars eindigde op een mooi totaal van 135/2 (20). Dat beloofde een mooie tweede innings te worden.

De Voorburgers stuurde Eva en Carlijn het veld in om de klus te klaren. Die tweede werd echter in de 2e over run out gegeven. Annemijn kwam in en dat leek een goed partnership te worden tussen de twee Nederlands elftalspelers. Maar niks is minder waar want in over 4.3 werd Eva door Phebe op mid on gevangen op het bowlen van Robin. Iris kwam in en sloeg vroeg in haar innings een geweldige zes over het hoofd van de bowler.

Na ook het wicket van Annemijn staan Babette en Iris samen in en die hadden er allebei zin in en dat was te zien. Met zeer mooie schoten en de nodige boundaries batten de twee de wedstrijd uit voor het team uit Voorburg. Waar iris ook nog haar verdiende half century binnen sloeg en Babette op een mooie 36 not out eindigde. Hoewel het goede bowlen van Robin (3 overs/ 21 runs tegen/ 2 wickets) waren de dames uit Voorburg toch te sterk en waren ze binnen 15.3 overs over het target heen waardoor ze met 7 wickets wonnen.

Het was wederom een heerlijke cricketmiddag waar erg goed cricket is laten zien van beide kanten. Onder het genot van een heerlijke lunch en een Topklasse wedstrijd hebben we dan ook met beide teams nog zeker even nagenoten op het gras in het zonnige Voorburg.

Hopelijk tot snel langs de lijn!

matchcentre.kncb.nl/match/134453-6540394/scorecard/?period=1798147