Home » Laatste nieuws » VCC deelt koppositie met Sparta na nederlaag tegen Punjab
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC deelt koppositie met Sparta na nederlaag tegen Punjab

Net als in andere sporten zijn er wel eens dagen bij waarop je het als team of individueel laat afweten. Zo’n collectieve off-day leek VCC tegen Punjab te hebben.  Battend, bowlend en fieldend was het allemaal niet goed genoeg.

Battend beleefde VCC bepaald geen topdag. Na een redelijke opening (Levitt 20, Gigani een prima 49) vielen er snel enkele wickets. Engelbrecht (ongelukkig run out) en Shariz Ahmad (beiden 33 runs) zorgden voor herstel met een partnership van 71 runs voor het vijfde wicket. Toch waren er op een tussenstand van 156 runs al zeven batsmen uit. Vooral op legspinner Saqib Zulfiqar (vier wickets) had VCC nauwelijks verweer. Het was Viv Kingma die ervoor zorgde dat VCC toch nog de 200 passeerde. De speler, die vooral als bowler bekend staat, speelde een uitstekende innings en maakte 39 runs in 31 ballen.

Innings Punjab

Met drie snelle wickets zat VCC al snel weer volledig in de wedstrijd. Saqib Zulfiqar en Shoaib Minhas maakten echter een partnership van 134 runs voor het vierde wicket. Minhas had wat geluk aan het begin van zijn innings, maar leverde zijn wicket niet meer in. Op de laatste bal kon hij zijn ploeg niet alleen de winst brengen, maar ook zijn century bereiken door de bal voor zes te slaan. Het bowlen (zeventien wides!) en fielden (gemiste vangen en overthrows) van VCC was ver onder par.

De andere Haagse Topklassers, HCC en HBS, speelden op de Diepput tegen elkaar. Hoewel HBS een redelijke score neerzette van 231 runs (waarvan Walbrugh 103; bowler Venter nam voor HCC vijf wickets), ging HCC daar in de 49e over overheen (Floyd 55 not out) waardoor HBS puntloos blijft.

Stand Topklasse cricket na zondag: Sparta, VCC 5-8; VOC, Punjab, VRA, ACC 5-6; Salland en HCC 5-4; Excelsior 5-2; HBS 5-0.