Home » Latest news » VCC-er Musa Ahmad gecontracteerd voor American Premier League T20 2022
Latest news

VCC-er Musa Ahmad gecontracteerd voor American Premier League T20 2022

Musa Ahmad, openingsbatsman van Voorburg Cricket Club, heeft een contract getekend bij de Premium Kiwis voor deelname aan de APL T20, die eind december in Miami zal worden gespeeld.

Musa maakte in 2021 zijn debuut voor het Nederlands Elftal. Hij is de broer van Shariz -ook VCC-er- die afgelopen periode deel uitmaakte van het Nederlands Elftal dat uitstekend presteerde tijdens de WK T20 in Australië en Nieuw-Zeeland. In diezelfde periode maakte Musa furore met Nederland A dat zich tot Europees kampioen T10 kroonde.  

Musa heeft zich bewezen als een explosieve batsman. Voor VCC maakte hij in 18 innings 580 runs dit seizoen en eindigde daarmee op de 9e plaats in de batting ranglijst. Tijdens de EK T10 maakte hij er 344 met een strike rate van 255.

Er worden momenteel diverse private cricketinitiatieven gelanceerd, ook in de Verenigde Staten. De APL T20 wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Van 19 t/m 31 december zal er in het Central Broward Park & Broward County Stadium in Miami worden gespeeld om de titel. De Premium Kiwis is een nieuwe franchise in het toernooi, dat vorig jaar zeven deelnemers kende en dit jaar dus acht. Meer info via https://americanpremiereleague.us/

Musa: ” Ik verwacht dat het een goed toernooi zal zijn met heel goed cricket. Persoonlijk vind ik dit een mooie ervaring en uitdaging om mijn talenten te laten zien en hopelijk kan ik een paar mooie prestaties voor het team neerzetten.”