Home » Laatste nieuws » VCC geeft winst uit handen tegen Punjab Ghausia
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC geeft winst uit handen tegen Punjab Ghausia

Ryan Klein maakte 92 runs, maar het was niet voldoende voor de winst (Catch of the Day BV)

VCC heeft een zeker lijkende overwinning tegen Punjab in de slotfase uit handen gegeven. Dankzij fantastische innings van Ryan Klein en Michael Molenaar lag VCC op koers voor een simpele overwinning. In de slotfase kwamen de wielen eraf: 248-242. HCC en HBS waren battend kansloos tegen respectievelijk VRA en Excelsior.

VCC won de toss en ging fielden. Punjab startte voorzichtig, maar leed geen wicketverlies tot Musa Ahmad schitterend werd gevangen door keeper Noah Croes.

Shoaib Minhas (29) speelde de bal in zijn eigen wicket. Daarna strafte Punjab slechte ballen goed af, resulterend in een partnership van zestig runs voor het vierde wicket tussen Saqib Zulfiqar en Jonathan Vandiar (24).

Spectaculair was het allemaal niet, wel degelijk. Vooral dankzij Saqib Zulfiqar (97 not out) reikte Punjab tot 248/7 in de beschikbare vijftig overs. Voor VCC nam Michael Molenaar 3-28.

Innings VCC

Het koppel Croes/ Kaplan moest een slechte start (7/2) teniet doen, maar bij 43/4 was Punjab de bovenliggende partij. De uitblinkende left arm spinner Muhammad Shafiq nam 3-29 in tien overs. Toen hij door zijn overs heen was, roken Ryan Klein  (92) en Michael Molenaar (72) echter hun kans en maakten zeer knap 154 runs voor het vijfde wicket, een alltime record voor het vijfde wicket in het eerste team. Het oude record dateerde van 15 juli 1989 versus HCC 2, met een wicketstand ovan 151 van 168 naar 319 door Marc Nota (67*) en Luuk de Leede (100). In 1989 promoveerde VCC voor het eerst naar de toenmalige Hoofdklasse, destijds het hoogste niveau.

VCC was aan het ‘cruisen’ naar de zege. Maar toen beide batters uitgingen, werd het toch nog spannend. De staartbatsmen van VCC moesten de kastanjes uit het vuur halen. Sajjad Kamal en Sikander Zulfiqar namen echter cruciale wickets voor de bezoekers, waardoor VCC op de valreep met zes runs verloor.

Overige Haagse clubs

HCC en HBS kenden beiden aan bat een totale off-day. HCC hield VRA knap op 206 (McInerney 4-24), maar zag geen kans dat te passeren. Bij lange na niet, want HCC was voor 72 all out door toedoen van Fletcher (drie wickets) en Shariz Ahmad (vier wickets).

Hetzelfde gold voor HBS, dat niet in staat bleek 163 runs van Excelsior (Kyle Klein vier wickets) te overtreffen. Jason Ralston, die zeven wickets nam voor elf runs (!), gooide het merendeel van de Hagenaars (66 all out) uit.