Home » Dutch Lionesses » VCC haalt nog een buitenlander
Nieuws Damescricket Dutch Lionesses

VCC haalt nog een buitenlander

Het gerucht ging al langer rond, maar VCC is er in geslaagd nog een speler vast te leggen, dit keer uit Nieuw-Zeeland. Een left-arm medium pace bowler en middle to lower order right-hand bat. Captain geweest van Auckland U18 en verder voor alle vertegenwoordigende elftallen van Auckland (U13 t/m U21) gespeeld. Daarmee versterkt VCC zijn team en geeft het nogmaals aan ambitieus te zijn in het behalen van de sportieve doelstellingen.

Dit jaar zullen ook de dames van VCC met een buitenlander gaan spelen. Ze heet Clare Mains, komt uit Auckland, Nieuw-Zeeland, is 24 jaar en speelt al cricket sinds haar 9e jaar. Ze heeft haar provincie Auckland vertegenwoordigd in alle jeugdelftallen t/m de U21 en heeft inmiddels ook de nodige ervaring opgedaan met het coachen van jeugd. Clare zal naast het spelen in Dames 1 in zowel de T20 als de 40 over competitie betrokken worden bij de jeugdtrainingen. Volgens eigen zeggen is ze “[..] looking to improve my cricket playing and tactical skills particularly my batting. I am also excited to help spread my knowledge with coaching. There are probably a few rules and traditions in the Netherlands so I look forward to learning and experiencing the culture and meeting my new teammates.”

Daarmee geeft VCC een sterk signaal af het damescricket ook heel serieus te nemen. De instroom van een aantal dames van andere clubs (die geen team meer op de been konden brengen) heeft de club met een aantal “dames-getrouwen” doen besluiten om ook te kijken hoe we het damesteam verder konden versterken en na een korte zoektocht zijn we bij de in Nieuw Zeeland geboren Clare Mains aangekomen.

VCC hoopt hiermee het damescricket op de club nog meer de plek te geven die het verdient. Sinds 2011 is er weer een damesteam en de strategie om de jonkies onder de vleugels van wat ouderen (met alle respect natuurlijk) groot te laten worden, heeft zich uitbetaald. VCC is meer dan goed vertegenwoordigd in de Dutch Lionesses en het nationale damesteam. Tijd voor een volgende stap!

Clare Mains (24)

Clare in actie