Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » VCC haalt volle winst in Pinksterweekeinde
Verslagen VCC 1 Verslagen

VCC haalt volle winst in Pinksterweekeinde

Door zowel Bloemendaal als Kampong overtuigend te verslaan, is crickethoofdklasser VCC opgerukt naar de tweede plaats. Zondag werd Bloemendaal met 195 – 90 opzij gezet. Maandag werd Kampong het kind van de rekening: 197 runs tegen 130. Opmerkelijk was dat talent Bas de Leede op elfjarige (!) leeftijd zijn debuut maakte als invaller in VCC 1.

Het wedstrijdschema en de uitslagen met scorecards staan overigen hier: Hoofdklasse: Wedstrijdschema, Uitslagen & Scorecards

Op zondag ontstond er wat verwarring. Sander van Wissen was geselecteerd maar bleek niet voor VCC 1 te mogen uitkomen omdat hij niet op een lijst stond die voorafgaand aan het seizoen was ingeleverd. Daarom werd in allerijl routinier Tim de Leede opgetrommeld. Eerstbattend zette VCC een redelijke score van 195 runs neer. De 15-jarige Adriaan Verbeek opende verdienstelijk met 38 runs,  Malcolm Waller maakte er 44 en Tim de Leede 22. Verder werd VCC geholpen door maar liefst 40 extra’s.

VCC bowlde vervolgens zeer gedisciplineerd. Bloemendaal werd dan ook geen moment gevaarlijk. De wickets werden verdeeld door Tim de Leede (2 wickets), Viv Kingma (2), Steffen Mulder (2) en Philip Kingma (3). Bloemendaal was voor slechts 90 runs all out.

Op maandag had VCC nog een appeltje te schillen met Kampong, waarvan het team in de uitwedstrijd nipt verloor. VCC kwam nu tot 197 runs in de door regen ingekorte wedstrijd (40 overs in plaats van 50). VCC leunde daarbij zwaar op alweer een superprestatie van de man in vorm Malcolm Waller, die wederom een century liet noteren alvorens hij door de zwak leidende umpire Inden werd uitgegeven.

Floris (28) en Philip (12) Kingma droegen ook bij aan het VCC-totaal, evenals Tim de Leede (26). Ex-VCC’er Sean Trouw nam voor zijn nieuwe club vijf wickets.

Met speler/coach Van Biljon ging Kampong vlot op jacht naar de winst. Vooral Viv Kingma werd door de Zuid-Afrikaan onder handen genomen. Toen hij echter na 26 runs door Matt Opie werd gecleand, kwam er te weinig weerstand van de Kampong-batsmen om VCC in de problemen te brengen. Matt Opie was de belangrijkste bowler aan Leidschendams-Voorburgse kant met vijf wickets. Kampong was voor 130 runs all out en kwam dus niet in de buurt. Een historisch moment was nog dat de elfjarige Bas de Leede als substitute-fielder in het veld kwam voor de geblesseerde Viv Kingma.

Stand Hoofdklasse: 1. Sparta 8-14; 2. VCC 9-14; 3. Dosti 8-11; 4. Kampong 8-10; 5. Bloemendaal 9-8; 6. HBS 8-6; 7. Hercules 9-2; 8. HCC 2 7-1.

Foto: De 16-jarige Viv Kingma had een belangrijk aandeel in de overwinningen van VCC (foto: Fred Reman).