Home » Dutch Lions » VCC hofleverancier Nederlands Elftal zomerselectie
Laatste nieuws Senioren Dutch Lions

VCC hofleverancier Nederlands Elftal zomerselectie

Ryan Campbell, hoofdcoach van het Nederlands heren elftal, heeft de selectie voor het Nederlands heren elftal voor de zomer van 2019 bekendgemaakt. Voor het eerst in de geschiedenis mag VCC zich hofleverancier noemen.

Was VCC al een aantal keer hofleverancier voor de Dutch Lions elftallen, de representatie op het allerhoogste niveau was tot nu toe bescheiden, hoewel Viv Kingma en Bas de Leede de laatste jaren wel vaste klanten waren bij Oranje. Bij de bekendmaking van de selectie voor deze zomer blijkt echter dat er van de Voorburg Cricket Club maar liefst vier spelers zijn geselecteerd om uit te komen voor het nationale elftal in 2019: Brandon Glover, Clayton Floyd, Philippe Boissevain en Vivian Kingma. Tel daarbij ook Bas de Leede -die dit seizoen uitkomt voor de Young Cricket Academy van de MCC, maar ook nog op de spelerslijst van de Voorburgers staat- en het zal duidelijk zijn dat de vorig jaar afgedwongen promotie ook de nationale keuzeheer niet onopgemerkt voorbij is gegaan.

Voor VCC een selectie om trots op te zijn, het is te hopen dat ze -ook in het oranje- veel op sportpark Westvliet te bewonderen zullen zijn. Het volledige persbericht van de KNCB staat hier.

 

De volledige selectie:

Pieter Seelaar, Scott Edwards, Max O’Dowd (allen VOC), Ben Cooper, Leon Turmaine (beiden VRA), Wesley Barresi, Tobias Visée (beiden HBS), Sikander Zulfiqar, Saqib Zulfiqar (beiden ACC), Tonny Staal, Hidde Overdijk (beiden HCC), Philippe Boissevain, Brandon Glover, Clayton Floyd, Vivian Kingma (allen VCC), Bas de Leede (MCC Young Cricketers/ VCC), Sebastaan Braat (Hermes DVS), Stef Myburgh (Punjab CCR), Timm van der Gugten (Glamorgan, UK), Ryan ten Doeschate, Shane Snater  (Essex, UK), Paul van Meekeren, Roelof van der Merwe (beiden Somerset, UK), Fred Klaassen (Kent, UK), Michael Rippon (Otago, NZ).