Home » Laatste nieuws » VCC in landelijke cricketfinale na monsterzege op Punjab (303-89)
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC in landelijke cricketfinale na monsterzege op Punjab (303-89)

VCC heeft zich geplaatst voor de landelijke finale op 26 augustus op eigen veld. het had geen kind aan Punjab, dat voor 89 all out was. Voor VCC, dat 303 runs maakte, staken Engelbrecht (115) en Musa Ahmad (102) in grootse vorm.

VCC koos voor eerst batten na gewonnen toss. Michael Levitt startte agressief voor de Voorburgers met zes vieren, maar werd gestumpt door keeper Asad Zulfiqar. Er was nog geen man overboord, ook niet toen Gigani en Croes hun wicket verloren. Musa Ahmad (102) en Sybrand Engelbrecht (115) loodsten VCC namelijk van 46/3 naar 247/4, een partnership van maar liefst 201 runs. Het clubrecord van Tim de Leede en Marc Nota uit 1995 (van 205 runs voor het vierde wicket) bleef maar net overeind. Beide centurions sneuvelden nog, maar dat kon niet verhinderen dat VCC een enorme score van 303 runs neerzette. Muhammad Shafiq nam voor Punjab drie wickets voor 28 runs.

Karl Nieuwoudt had in zijn eerste over direct succes. Eén Zulfiqar (Rehmat) uit, drie te gaan. Viv bowlde Asad, Mees van Vliet kreeg Sikander LBW en Philippe Boissevain bowlde Saqib voor 26.

Toen Ryan Klein Yasir Usman schitterend ving, gestrekt naar rechts in de covers (61/5), was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Punjab was voor 89 runs all out. Mees van Vliet nam 3 voor 14 en Shariz Ahmad 2 voor 4.

In de Elimination final leek HCC korte metten te maken met Sparta, dat sterbatsman Garnett Tarr moest missen en voor slechts 114 runs all out was. HCC-bowler Doram leverde een unieke prestatie door in tien overs slechts vier runs tegen te krijgen. Crowley nam 4-16, Floyd 3-39. Toch had HCC nog zes wickets nodig om de Capelse score te overtreffen (Staal 33).

 

Foto’s: Centurions Musa Ahmad en Sybrand Engelbrecht (Mark Steffelaar Fotografie)

De still van de fantastische vang van Ryan Klein, met dank aan Harold Vogelaar.