Home » Laatste nieuws » VCC-jonkies mogen het laten zien tegen pover Salland
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC-jonkies mogen het laten zien tegen pover Salland

Omdat VCC al kampioen was en VCC Salland voor slechts 85 runs all out gooide, gaf aanvoerder Tom de Grooth wederom jonge spelers de kans om hun kunnen te tonen. Het pas 15-jarige VCC-talent Aryan Dutt nam de handschoen op en bleef met 26 runs ongeslagen.

Al vroeg op de dag bleek dat VCC aan Salland geen al te zware kluif zou hebben. Na 15 overs stonden de Deventenaren op 30 runs voor het verlies van drie wickets, alle door Steffen Mulder. Ook daarna vielen de wickets met de regelmaat van de klok. Dat Steffen Mulder, die wederom aan een zeer goed seizoen bezig is, met 4-17 een aanzienlijk deel van de taart opeiste, was geen verrassing. Dat de 17-jarige legspinner Nehaan Gigani hetzelfde deed met 4-9, was een mooie opsteker. Twee keer nam hij een wicket met een ‘googly’: een als legspinner ‘vermomde’ offspinner. Cruciaal was de bal waarmee hij lefthander Lubbers achter de benen om verschalkte. Salland bleef steken op 85.

Mohit Hingorani (16) en Bas de Leede (29) verloren hun wickets nog voordat (na slechts zeventien van de 50 beschikbare overs) de winnende runs werden geslagen. De 15-jarige openingsbatsman Aryan Dutt speelde een prima innings. Hij bleef met 26 not out.

Wat 2019 gaat brengen, is nog lastig te voorspellen. De huidige Topklasseteams leunen zwaar op hun ‘overseas’: professionals die als speler-coach mogen meedoen en zonder uitzondering de Nederlandse batting- en bowlingranglijsten aanvoeren. VCC vormde daarop als Hoofdklasseteam echter nauwelijks een uitzondering. Dit jaar had VCC namelijk het geluk een deel van het seizoen te kunnen beschikken over drie uitstekende overseas. Toen Matt Smit, die het fenomenale battinggemiddelde van 116 liet noteren, geblesseerd raakte, bleef VCC winnen. Clayton Floyd en Brandon Glover presteerden als bowlers uitstekend.

Van de reguliere spelers functioneerden Steffen Mulder, Tom de Grooth, Bas de Leede, Steve Nottle, Mohit Hingorani en Yasir Hamid goed. Ook zit VCC redelijk in de getalenteerde jeugdspelers, maar sommigen van hen zullen idealiter nog enkele jaren op een iets lager niveau moeten rijpen. Gezien het beperkte aantal selectiespelers is het de vraag of zij die tijd zullen krijgen. Daarnaast moet het VCC-bestuur sowieso in de winter weer op zoek naar versterking om in 2019 mee te kunnen doen in het ‘linkerrijtje’.