Home » Laatste nieuws » VCC kan goede seizoensstart geen vervolg geven
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC kan goede seizoensstart geen vervolg geven

Na de knappe winst op Sparta was de aandacht van Nederlandse cricketliefhebbers logischerwijze gericht op het tweede treffen van VCC tegen Excelsior ’20 uit Schiedam. Het werd een teleurstelling voor de Voorburgers, die eerst battend niet verder kwamen dan 144 runs all out.

De start zal er nog veelbelovend uit met lefthander Matt Smit (46) wederom in de runs. Na 83 runs voor drie wickets kwam de klad erin en na enkele domme klappen van de middle order stond VCC opeens op 84 voor zes. Offspinner Umar Farooq Baker bleek als bowler een onneembare horde voor VCC; hij nam maar liefst zes wickets. De staartbatsmen Glover (18 runs) en Hamid (29) deden wat zij konden, maar konden niet voorkomen dat hun team al na 37 overs en vier ballen all out was voor 144 runs.

Een lage score, maar wie weet waar de op papier sterke VCC-aanval toe in staat zou zijn. Ondanks bij vlagen uitstekend bowlen, vooral van Viv Kingma, kwam de doorbraak er maar niet. Excelsior batte zich geconcentreerd en zonder veel problemen naar een solide overwinning. Succesjes waren er nog te vieren voor Philippe Boissevain, die de West-Indische oud-international Brenton Parchment bowlde en Brandon Glover, die opener Shankar inrekende en topscorer Etman op de valreep gevangen zag worden door slipfielder De Grooth. Kingma (0 voor 9 in vijf) kreeg geen loon naar werken. Tim Etman (81 runs) profiteerde optimaal van een gemiste vangkans.

Het seizoen is nog jong, maar HBS en Excelsior moeten zeker tot de titelkandidaten worden gerekend. Quick, dat tussen twee generaties spelers in lijkt te zitten en kansloos verloor van ACC, zou het moeilijk kunnen krijgen. VCC heeft een redelijk uitgebalanceerd team dat mikt op het ‘linkerrijtje’ op Teletekstpagina 621.