Home » Nieuws » VCC laat VOC ontsnappen in de 1/8e finales Twenty20
Verslagen VCC 1 Nieuws Verslagen

VCC laat VOC ontsnappen in de 1/8e finales Twenty20

Foto: Ondanks drie vangen van Steve Nottle – hier battend in actie- ging VCC ten onder tegen VOC

Door een tweede plaats in de Haagse poule mocht VCC op zaterdag 14 juli in de kwartfinales aantreden tegen de nummer 3 van de Rijnmond poule, VOC. Op het terrein van HBS, want de winnaar mocht direct volgend de kwartfinale spelen tegen de bewoners van Craeyenhout. Hoewel VCC de Rotterdamse ploeg op een verrassend laag totaal wisten te houden, lukte het hen niet om in de tweede innings het totaal te overtreffen. VCC kwam 10 runs tekort en is uitgeschakeld voor de Twenty20 titel.

Op het razendsnelle kunstgras koos Tom de Grooth ervoor om als eerste te gaan fielden en dat pakte goed uit. Gerenommeerde batsmen als Rutgers, O’Dowd en Edwards stonden al snel weer aan de kant en de tussenstand was 16 voor 3 na 4. Een ongekende score, want VOC is een van de titelkandidaten in de Topklasse. En hoewel met name Klaassen goed stand hield, bleven de wickets vallen en na 20 overs stonden er  slechts 108 runs op de twee scoreborden op het veld in de bosjes van Pex. Drie vangen van Nottle en een fantastische eenhandige vang van wicketkeeper Hingorani op bowlen van Glover waren daar o.a. debet aan. 108 leek een zeer haalbare score, zelfs tegen de koploper in de Topklasse.

De Grooth en Floyd openden voortvarend en zelfs toen het wicket van Floyd viel op een stand van 21 runs na 2 overs was er nog weinig aan de hand. Na 5 overs was het 30/1 met De Grooth en international De Leede op de mat. Maar ergens kwam er zand in de motor. De Leede moest na 9 overs op een stand van 54 vertrekken, maar de volgende 12 runs kostten nog eens drie wickets en op 66 voor 5 na 13, was  VOC weer terug in de wedstrijd. De middle order en staart wist nog wel runs bij elkaar te sprokkelen, maar op 98 waren de 20 overs op en stonden de Voorburgers toch met lege handen. Grote man aan Rotterdams kant was Umar Baker.

Hoewel het team vertrouwen kan putten uit de goede fieldinginnings, moet er ook het besef ontstaan dat er meer een killersmentaliteit nodig is om dit soort wedstrijden over de streep te brengen. Gemakzucht of lichtzinningheid worden tegen Topklasseploegen genadeloos afgestraft. Hopelijk neemt de ploeg deze wijze les mee naar de zondag, als om 11.00 uur in de reguliere 50 overs competitie wordt gespeeld tegen Groen & Wit. Een bananenschil ligt altijd op de loer.