Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » VCC lijdt eerste nederlaag van het seizoen in de derby tegen HCC
Verslagen VCC 1 Nieuws Senioren

VCC lijdt eerste nederlaag van het seizoen in de derby tegen HCC

De wedstrijd VCC – HCC is altijd speciaal voor beide teams. Niet alleen is er een gezonde rivaliteit en een mooie historie van onderlinge clashes, beide clubs mogen zich gelukkig prijzen met een groot contingent jeugdige cricketers. In de Corona-editie van de derby bleek dat eens te meer, daar er aan beide zijden zo’n 6 a 7 eigen opgeleide spelers meededen.

Net als in de vorige twee competitiewedstrijden zag VCC zich voor de taak gesteld om eerst te fielden op het prachtige eigen veld op sportpark Westvliet, waar het graswicket uitnodigend klaarlag. Dat ging in het begin niet onverdienstelijk want na 20 overs zaten er al weer vier Haagse batsmen aan de kant, terwijl de score pas 74 runs was. Daarna wisten Gorlee en Overdijk een partnership van bijna 120 op de mat te leggen en kon de staart daar nog een mooie 40 runs aan toevoegen. HCC sloot de innings na 50 overs uiteindelijk af op 235 runs voor het verlies van 7 wickets. Een mooi, maar zeker niet onhaalbaar totaal op een snel veld en een wicket dat met name de batsmen goed gezind was. Voor VCC waren Kingma, De Leede en Qasim succesvol met elk twee wickets.

De openers De Grooth en Pieterse legden een redelijk fundament (43 runs in 10 overs), voordat Pieterse in de 11e over werd gevangen (22), waarna een bal later jongeling Dutt (17 jaar) direct run out ging. Niet veel later moest ook De Grooth (16) het veld ruimen op bowlen van oud-ploeggenoot Floyd. Met een tussenstand van 43 voor 3 na 12 overs was het zaak te innings te stabiliseren. Daarin slaagde De Leede en De Lange, maar de gevraagde run rate kroop daarbij wel steeds verder omhoog. In 25 overs werden er 68 runs aan het totaal toegevoegd en daardoor moesten er nog 125 runs uit de laatste 13 overs gemaakt worden, een op zijn zachtst gezegd uitdagende opdracht Toen vervolgens in de 37 over niet alleen De Leede (38) en De Lange (30), maar daarna ook meteen de twee nieuwe batsmen direct uitgingen voor 0, was het pleit beslecht. Het achtste partnership leverde weliswaar nog 30 runs op, maar na 46 overs was het klaar. VCC eindigde op 148 en HCC won dus met 87 runs en kon de twee punten meenemen naar De Diepput.

HCC deelt nu met Punjab en VRA de koppositie (6 uit 3), VCC staat vierde met twee punten minder.

Scorecard

Foto: Bowler Viv Kingma nam afgelopen zondag twee wickets