Home » Laatste nieuws » VCC lijdt eerste nederlaag van het seizoen tegen topklasser HBS
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

VCC lijdt eerste nederlaag van het seizoen tegen topklasser HBS

In VCC-gelederen werd met spanning en interesse uitgekeken naar de Twenty20 wedstrijd tegen HBS, die gepland stond voor vrijdagavond 22 juni. Hoe zou de koploper in de Hoofdklasse  zich houden tegen een van de titelkandidaten in de Topklasse? Het werd duidelijk dat er toch nog wel een niveauverschil zit tussen de twee: HBS won duidelijk met 39 runs.

De Voorburgers hadden dit seizoen nog niet verloren. In de Hoofdklasse staat er momenteel geen maat op de equipe van Tom de Grooth en ook in de Twenty20-competitie werd er tegen Topklassers HCC en Quick met goed cricket ruim

gewonnen. Des te interessanter om te zien hoe het team zich zou houden tegen HBS dat met Visee, Barresi, Morgan en Gomes vier topbatsmen in huis heeft.

Op het kunstgrasveld van HBS won De Grooth de toss en besloot HBS als eerste te laten batten. Visee en Morgan lieten er geen gras over groeien en na twee overs stonden er al 30 runs op de borden, toen Morgan zich verkeek op een bal van Bas de Leede en de bal in de handen van Steffen Mulder lepelde.

Toen even later ook Visee met een caught behind-beslissing (bowled Glover) naar de kant moest, gloorde er hoop in Voorburgse harten. Zeker toen ook Gomes -die ze heel goed stond te raken- na een merkwaardig misverstand door de umpire uit werd gegeven. Maar de vierde gun -international Wesley Barresi- liet zich niet verschalken en trakteerde het cricketpubliek op mooie schoten, waaronder een aantal grote zessen. Hoewel er nog twee wickets vielen van Ahmed en Singh maakte hij een prachtige 82 not out en bracht de totaalscore op 186: een “big ask”.

Na een korte pauze mochten Clayton Floyd en Tom de Grooth als openers proberen om VCC een goede start te geven, hetgeen helaas niet lukte. Beiden zaten voor weinig aan de kant, beiden caught behind door keeper Visee op bowlen van Westdijk en Wessel Coster door de stevige ‘extra bounce’ die het kunstgrasmatje van HBS nu eenmaal met zich meebrengt.

Steve Nottle en Bas de Leede waren de volgende twee. Zij hielpen VCC enigszins terug in de race, maar al snel werd duidelijk dat de runrate te laag was om in de buurt van de 186 te komen. Nottle eindigde zijn innings uiteindelijk op 39. Ook Mohit Hingorani liet zijn klasse zien en droeg als batsman nummer 5 nog 45 runs bij (not out), de rest hield het bij meer bescheiden scores. Uiteindelijk sloten de boeken op 147 en was de eerste nederlaag in dit cricketseizoen voor VCC een feit.

Natuurlijk is het geen schande om tegen een ploeg die nog meedoet om het landskampioenschap te verliezen, zeker met de wetenschap dat topbatsman Matthew Smit geblesseerd aan de kant moest blijven en medium pacer Yasir Hamid ziek thuis zat. De Voorburgers hebben kunnen ruiken aan het niveau waarop ze volgend jaar hopen te acteren en hebben aan den lijve (soms bijna letterlijk) kunnen merken wat er nodig is in de Topklasse om mee te kunnen doen. Die ervaring zal het team koesteren, want ook dat hoort bij het leerproces. Aanstaande zondag speelt VCC in de regulier 50-overcompetitie de lastige uitwedstrijd tegen Kampong in Utrecht.

Scorecard