Home » Laatste nieuws » VCC maakt indruk bij rentree in Topklasse
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

VCC maakt indruk bij rentree in Topklasse

Vooraf werd VCC door Rod Lyall en Bertus de Jong al getipt als winnaar van de seizoensopening tegen Sparta. De doorgewinterde cricketanalisten kregen gelijk: 229-190.

Op een ijskoude dag ging VCC redelijk voortvarend van start. Op 28 viel het wicket van Tom de Grooth op het goede bowlen van Saleem, maar Matt Smit en VCC’s nieuwe keeper/batsman Noah Croes (59) bouwden aan een solide partnership van 124 runs voor het tweede wicket. Steve Nottle (39 not out) bood daarna prima steun aan Matt (110), die al in zijn eerste Topklassewedstrijd gelijk maar een century liet aantekenen. Pas op de allerlaatste bal capituleerde hij, waarmee de eindscore op 229/3 kwam na 47 overs. De wedstrijd werd ingekort vanwege de vele korte en soms hevige regenbuien.

Brandon Glover zorgde met een waanzinnige eerste over voor een belangrijke eerste doorbraak: Andrew Fletcher werd op tweede slip knap gevangen door Steve Nottle. Ali Raza en Tim de Kok maakten samen 49 runs voor het tweede wicket, maar bleven beiden in de ‘thirties’ steken. Toen Steffen en Yasir beiden nogmaals toesloegen, keek Sparta tegen 90 voor 5 aan. De Capelse hoop was nu gevestigd op oud-internationals Mudasser Bukhari en Atse Buurman. Zij maakten er 36 alvorens Clayton Atse cleande. Matt Smit bowlde een dure eerste over op Bukhari, maar nam revanche door een over later het cruciale wicket te nemen: 176/7. De indrukwekkende Brandon Glover kwam terug in de aanval en zijn snelheid bleek een beetje te veel van het goede voor de Sparta-staartbatsmen. Bij 190/9 ging het weer regenen en was de eerste winst van VCC een feit.

Hoewel VCC van weinig batsmen gebruik maakte, was toch sprake van een teamprestatie. Vier bowlers namen ieder twee wickets. Vier van zeven bowlers bowlden zuinig. Tom de Grooth pakte twee vangen. Viv Kingma ontbrak door een blessure, maar zeker met hem erbij heeft VCC een uitgebalanceerd team met twee snelle bowlers, drie goede medium pacers, een legspinner, een left arm spinner en zeven mensen die een bat kunnen vasthouden. De ambitie van captain Tom de Grooth om bij de top-vier te einidigen, lijkt realistisch.

Scorecard

Foto’s TKCricket.com (Sander Tholen)