Home » Laatste nieuws » VCC neemt cricketnetten in Maartenshal in gebruik
Laatste nieuws

VCC neemt cricketnetten in Maartenshal in gebruik

Door de eerste bal te bowlen op hun vader respectievelijk oom Tim hebben Tom en Stijn de Leede zondag de nieuwe oefennetten van VCC officieel in gebruik genomen. De netten zijn gerealiseerd in de gymzaal van het Sint Maartens College.

“Hiermee zet VCC wederom een stap in de richting van een professionelere aanpak”, aldus voorzitter Richard de Lange bij de ingebruikname.

“Tot nu toe kon VCC alleen met zachte ballen trainen. Dat is best nuttig, zeker voor de jongste jeugd, maar onvergelijkbaar met het echte werk”, zegt Richard de Lange. “We kunnen nu met cricketballen trainen zonder dat er schade ontstaat.”

“In 2016 is VCC 1 gepromoveerd naar het op één na hoogste landelijke niveau. Deze netten leggen een goed fundament voor toekomstige groei, zowel kwantitatief als kwalitatief.”

Met de plaatsing van de netten verdiept VCC de bestaande samenwerking met het Sint Maartens College. VCC en het SMC maakten al gebruik van elkaars faciliteiten: in de winter traint VCC in de Maartenshal en in de zomer maakt het SMC voor zijn gymlessen gebruik van het hoofdveld van VCC. De Lange: “Als de gymzaal in 2018 wordt vernieuwd, kunnen de netten eenvoudig worden gedemonteerd en weer in gebruik worden genomen in de nieuw te realiseren gymzaal.”

De netten zijn mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van VCC, de Guus Kors Stichting en de gemeente. Sportwethouder Nadine Stemerdink was aanwezig bij de opening.

Prima alternatief voor of aanvulling op wintersporten

Cricket is volgens de VCC-voorzitter een sport geworden die je het jaar door kunt beoefenen. En kinderen die twee sporten willen doen, kunnen prima ook andere sporten blijven doen zoals voetbal en hockey, of zaalsporten zoals volleybal en basketbal. “We trainen en spelen op andere tijden, zodat deze naast elkaar kunnen worden beoefend. De indoortrainingen voor de jeugd zijn op zondagen, zodat er op zaterdagen tijd en ruimte is voor andere sporten.”

In 2009 is VCC begonnen met het versterken van de jeugdafdeling. Enkele spelers haalden coachingdiploma’s en er werd proactief aan ledenwerving gedaan. Dit resulteerde in een verdubbeling van het aantal jeugdleden. Sindsdien wint VCC ieder seizoen ten minste één nationale jeugdtitel. Cricket is een zomersport voor jongens en meisjes.