Home » Laatste nieuws » VCC neemt koppositie Topklasse over na ruime winst op Sparta
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC neemt koppositie Topklasse over na ruime winst op Sparta

Shariz cleant een Spartaan

 

Vooraf maakten de fans zich op voor een spannende topper: koploper Sparta tegen runner-up VCC. Spannend werd het echter geen moment. De Capellenaren hadden geen enkel verweer op het goede spinbowlen van Shariz Ahmad (vijf wickets) en Philippe Boissevain (vier wickets). Nehaan Gigani (81 not out) klaarde battend de klus voor VCC.

Op de snellere bowlers van VCC kwamen de Spartanen, die de toss hadden gewonnen, aanvankelijk prima uit de startblokken. Geholpen door wat half volleys en misfields stoomden zij op naar zestig runs na tien overs. Een score van 250+ leek in het verschiet te liggen.

Juist op tijd wendde captain Engelbrecht zich echter tot zijn twee uitstekende legspinners. Vanaf dat moment draaide de wedstrijd 180 graden. Shariz Ahmad sloeg direct toe, deed dat nog vier keer en aan de andere kant van de pitch deed Philippe Boissevain nauwelijks voor hem onder met vier wickets. De Spartanen hadden geen enkel antwoord op de toverballen van beide jonge spinners; na de genoemde veelbelovende opening werden er slechts 72 runs toegevoegd. Op 132 was Sparta all out.

Innings VCC

Wie dacht dat de Spartanen VCC hard zouden laten werken voor die paar runs, kwam bedrogen uit. De zwakke battingbeurt had er kennelijk ingehakt bij de Capellenaren. Ze namen het dure wicket nog van de kersverse Oranje-klant Michael Levitt, maar legden Noah Croes (37 not out) en vooral Nehaan Gigani (81 not out) geen strobreed in de weg. Het bowlen en fielden van Sparta was ondermaats.

Ook de andere twee Haagse Topklassers, HBS en HCC, wonnen. HCC haalde de 224 runs van ACC in (Doram 3-30) en HBS overtrof de 200 runs van Excelsior (Walbrugh 81 not out).

Stand Topklasse cricket: 1. Voorburg CC 7-12; 2. Sparta 7-10; 3. VOC, Punjab, HCC 7-8; 6. ACC en VRA 7-6; 8. HBS, Excelsior 7-4; 10. Salland 7-2.

Bekijk de Highlights van VCC 1 – Sparta 1

Full Highlights VCC 1 - Sparta 1 (20 mei 2023)