Home » Laatste nieuws » VCC neemt revanche voor verloren T20-kwartfinale
Laatste nieuws

VCC neemt revanche voor verloren T20-kwartfinale

Na het wonderbaarlijke verlies op zaterdag in de kwartfinale van de Twenty20-competitie had VCC iets recht te zetten. Op zondag stond namelijk de wedstrijd in de 50-over play-offs op het programma op de Diepput. Dat het lukte om revanche te nemen, was te danken aan Shariz Ahmad en Bas de Leede. Ahmad nam zes wickets waardoor HCC slechts 123 runs maakte. Bas de Leede was vervolgens een van de weinige Voorburgse batsmen die niet faalden. Hij bleef met 53 runs ongeslagen.

Shariz: briljant met 6-18 (Foto Catch of the Day BV)

HCC, dat eerst batte na gewonnen toss, kende een redelijke start. Logan van Beek had opener Tonny Staal echter al een aantal keer ‘gebeten’ buiten de offstump. Het wachten was op de outside edge. Die kwam in de achtste over op een tussenstand van 28 runs. Gorlee volgde in de elfde over, een ‘loose shot’, zo maar in de handen van Sybrand Engelbrecht op mid on.

HCC had Tim Pringle, de kwelgeest van VCC op zaterdag, slim op vier gezet. Volgens geruchten had de left arm spinner de overwinning van zaterdag echter nogal nadrukkelijk gevierd. Hij stond na tien ballen nog op nul runs. Hij maakte uiteindelijk weliswaar 25 runs, maar werd toen gebowld door De Leede.

Nu werd Shariz Ahmad in de aanval betrokken. HCC had totaal geen antwoord op de 19-jarige baltovenaar. Crowley, Floyd, Bennett en Trijzelaar verkeken zich op de jonge legspinner. Opeens stond HCC op 111/9. Hoewel zijn collega-legspinner Boissevain het laatste wicket had verdiend (gemiste slipcatch), ging Shariz (zes wickets voor 18 runs) er ook met de laatste ‘Haagsche’ scalp vandoor. HCC was voor 123 all out.

Innings VCC

Zuid-Afrikaan André Malan was duidelijk niet gewend aan de extra bounce op het kunstgrasmatje en werd al snel gevangen in de covers. Musa Ahmad leek “all over” Reinier Bijloos, maar een over later volgde een simpele slipcatch. Vijf ballen later zag Engelbrecht een pullshot in de handen van Pringle belanden. Crisis bij VCC.

Bas de Leede en Tom de Grooth slaagden er maar ten dele in herstelwerkzaamheden te verrichten. Met een gevraagde runrate van slechts 2,5 per over wilde De Grooth een bal van Clayton Floyd “over the top” slaan. Een stumping was het resultaat. Wel was er een partnership van 35 runs gerealiseerd.

HCC bleef knokken, appelleerde op alles (Mohit LBW voor 18, een van partnership 37 runs voor het zesde wicket) en zag ook Kulkarni voor nul vertrekken. Een partnership van de stand houdende Bas de Leede van 17 runs met (alweer) Shariz Ahmad was voldoende voor de winst. De Leede bleef not out met 53 runs uit 144 ballen.

Hiermee staat VCC solide op de eerste plaats in de play-offs, aangezien het alle winstpunten uit de groepsfase mocht meenemen.

Tags