Home » Algemeen » VCC on tour: het waren drie geweldige dagen
Laatste nieuws Algemeen Junioren

VCC on tour: het waren drie geweldige dagen

sdr

Na het succes van de tour vorig jaar (één team) werd besloten om dit seizoen eens te kijken of we met een wat grotere groep de oversteek konden wagen. Al rond de jaarwisseling gingen de eerste apps en emails de deur uit om de interesse te peilen. Uiteindelijk bleef de teller steken op 25 kinderen en 12 volwassenen die dit jaar met VCC op tour gingen als een U11, U13 en U15 team. Daaronder drie vreemdelingen (en een ouder) van ACC, HBS en Quick om de teams wat completer te maken en gewoon omdat het leuk was.

Op donderdagochtend om 08.30 uur sharp reden we met drie gehuurde busjes, de auto van de familie Nel en de bus van Tim weg bij het Wellantcollege naast VCC. Strak 3.5 uur later arriveerden we nabij Calais, al waar de douane mevrouw zo wanhopig werd van onze groepssamenstelling (Nederlandse, Zuidafrikaanse, Amerikaanse, Indiase en Pakistaanse paspoorten, met twee ouders, met één ouder of zonder ouders, met parental consent formulieren enz enz.) dat ze uiteindelijk de suggestie van Marc overnam: “you can trust us, take my word for it”: zonder veel moeite konden we de trein oprijden. Gelukkig vonden de kids al snel een leeg compartiment, zodat we een record konden zetten: laagste bal ooit gebowled (-50 meter NAP was de inschatting).

Aan de andere kant van het Kanaal moesten de chauffeurs zich even goed inprenten dat er links gereden moest worden en toen ging het spoorslags naar Tiffin School (alwaar de U15 om 15.00 uur zou spelen) en Esher CC, waar de U11 en de U13 hun kunsten mochten vertonen vanaf 17.30 uur. De U15 begon onder een licht bewolkte hemel met af en toe een zonnetje aan hun wedstrijd, terwijl de jongeren zich op Esher de netten in waagden om de stramme ledematen nog wat training te geven. Het werd echter donkerder en donkerder en toen we een paar overs hadden gespeeld kwam de regen naar beneden en na enige tijd werd besloten (er moest in het weekeinde ook competitie worden gespeeld en het was erg glad geworden) de wedstrijd te cancelen. De woorden waren nog niet uitgesproken of de wolken trokken weg en het zonnetje kwam terug: too little, too late.

Inmiddels was chef Robert-Jan al op Walton Firs, waar we verbleven. Hij was druk doende een heerlijke maaltijd te bereiden, terwijl de kids buiten als nog een potje cricket speelden. De U15 sloot ook weer aan: zij hadden hun potje uit kunnen spelen en nipt verloren. Na het eten en het inruimen van de kamers en PODs (een houten cabine voor 4, 6 of 8 personen) vertrok iedereen naar bed.

De vrijdag waren er activiteiten op Walton Firs dat niet voor niets een activity centre heet. Met klimmen, een soort mini stormbaan, boogschieten en een doolhof werden we van 10.00-14.00 vermaakt. Toen vertrok de U11 weer richting Esher CC voor poging 2 en de U13 naar Tiffin School. Wederom haalde beide wedstrijden het einde niet. De U11 speelde in de regen dapper door, de U13 lag er al snel af, de groundsman aldaar wilde kennelijk vroeg thuis zijn. Maar door al het gewacht werd het al laat. Gelukkig bleken de chefs Food & Beverage Maarten en Robert-Jan in staat een snelle en lekkere BBQ te verzorgen, daarbij geholpen door Kobus, die de kans mee te helpen met een “braai” zich niet liet ontnemen.

De vrijdag eindigde met een pubquiz met 4 thema’s: Cricket, Engeland, Kunst & wetenschap en Diversen: Wie schreef Alleen Op de Wereld?, Welke Engelse Admiraal heeft ook met cricket van doen en waarom?, Hoe heet de Engelse vlag en meer van dat soort vragen. Groep 2 (Philip, Cedric, Mark, Maarten, Tim) bleek de glorieuze winnaar van de eerste VCC Pubquiz on Tour, met maar liefst 58 van de 70 te behalen punten.

Zaterdagochtend in alle vroegte uit de veren, want om 09.00 uur stonden drie wedstrijden tegen Windsor CC gepland. Het was toch een half uurtje rijden, en er moest  nog worden ontbeten, lunch gesmeerd, pgeruimd, ingeruimd, dus om 06.30 liet Marx op de van hem bekende subtiele wijze het “Reveille!” horen. Op Windsor kon in elk geval gespeeld worden, alleen was het er door de wind behoorlijk koud. De U11 verloor, de U13 en de U15 wonnen, maar bovenal waren we blij dat we lekker een potje hadden kunnen cricketen! Na afloop op Windsor nog even lekker van de lunch genoten en met op de achtergrond wat groepsfoto’s genomen en toen was het al weer tijd voor de terugreis. Die verliep net zo voorspoedig als de heenreis, al was het een wat vervreemdende ervaring om om 8 uur op 4 mei in een Burger King in België te staan. Rond half 11 reden we het parkeerterrein van het Wellantcollege weer op. Een ervaring en nieuwe vriendschappen rijker, moe maar voldaan. Het waren drie fantastische dagen, waar werkelijk niet één wanklank te horen viel. Super start van het seizoen. Best een leuk cluppie dat VCC!

Robert-Jan bleek niet alleen een fantastische kok, maar ook een meer dan verdienstelijke fotograaf, zie Cricket Tour VCC 2019 U11 U13 U15.

 

In de bus
Cricket 115 mt beneden NAP in de Chunnel
Onze groepsaccommodatie Walton Firs
Voor 40 man boodschappen doen
Chef Robert-Jan
De herinnering die we bij de cricketclubs waar we speelden, achterlieten: een piot vol Nederlandse lekkernijen
Tiffin School
Vermoeiend zo’n quiz