Home » Laatste nieuws » VCC op dreef met 4 in 4!
VCC T20 lagere klassen Laatste nieuws Verslagen

VCC op dreef met 4 in 4!

VCC bereikt de kwalificatiefase voor Lagere Klassen T20.

Wedstrijdverslag: VCC vs Olympia – Lagere Klassen T20*

Datum: 19 juli 2023
Locatie: VCC-veld 1

VCC-selectie: Ahsen, Ashish, Ayub, Madhu, Naman(c), Nitesh, Saif, Saikiran, Samrit, Sundeep, Vishal.

VCC heeft zijn overwinningsreeks in Lagere Klassen T20’s verlengd door de vierde overwinning op rij te boeken tegen Olympia. VCC koos ervoor om te jagen op hun thuisgrond en liet een gedisciplineerde prestatie zien.

De openingsbowlers, Saif en Ashish, vormden een uitdaging voor de batsmen van Olympia. Saifs spin bleek effectief en claimde een vroeg wicket na de vierde delivery van de eerste over. Ashish, met zijn tempo en bounce, voegde nog meer druk toe. In de vijfde over van de powerplay werden wat runs toegestaan, maar Naman’s strategische bowlingwissel introduceerde Sundeep, die een belangrijke batsman in zijn eerste over uitschakelde. Na zes overs stond Olympia op 41/2.

Ondanks een paar gemiste kansen en extra’s bleef VCC de controle houden en hield Olympia’s run rate constant. De doorbraak van Madhu in de tiende over, geholpen door de uitstekende vangbal van Ayub, vergrootte de voorsprong van VCC. Aan het eind van de tien overs stond de score van Olympia op 74/3.

Ahsen’s vaardige tempo en variaties beperkten de batsmen, terwijl Vishal’s spin nog een wicket opleverde met een weloverwogen vangbal van Naman. Olympia bereikte 151/7 na 20 overs, een uitdagend maar haalbaar doel voor de batting line-up van VCC.

Madhu en Sundeep begonnen voortvarend aan de achtervolging van VCC, maar Madhu’s ontslag weerhield Ahsen en Sundeep niet, die een sterk partnerschap opbouwden. Hun krachtige slag en wat geluk met gedropte vangballen hielpen hen aan een partnership van vijftig. Sundeep’s ontslag op 21 bracht Ashish naar de crease, die samen met aanvoerder Naman ervaring en elegant batten toonde en VCC na een korte tegenslag in bedwang hield.

In de 13e over was er een cruciaal partnerschap toen Ashish en Naman 14 runs sloegen met drie elegante boundaries. Naman’s boundary in de 18e over zorgde voor de overwinning, waarbij VCC het doel bereikte en hun winnende vorm behield. Olympia’s vechtlust en talent om cruciale wickets te pakken waren prijzenswaardig.

VCC toonde een briljante teamprestatie met uitstekend bowlen en fielden en toonde veerkracht na enkele uitdagingen tijdens de wedstrijd. Speciale erkenning gaat naar Ahsen voor zijn uitmuntende batting. Sundeep’s allround bijdrage leverde hem de Man of the Match award op.

De overwinning werd gevierd met een diner in de club, waar het team samenkwam voor een vreugdevolle gebeurtenis.