Home » Nieuws » VCC opent nieuwe indooraccommodatie officieel
Nieuws Accomodatie Evenementen

VCC opent nieuwe indooraccommodatie officieel

De wethouders Sport van de gemeentes Den Haag en Leidschendam-Voorburg -respectievelijk de heer Hilbert Bredemeijer en mevrouw Astrid van Eekelen- hebben afgelopen zaterdag 2 april met het doorknippen van een lint de nieuwe indooraccommodatie van VCC officieel geopend. De indooraccommodatie geeft alle leden van VCC de kans 365 dagen per jaar cricket te spelen, een lang gekoesterde wens van de vereniging. Daarnaast wordt de accommodatie ook extern verhuurd, aan verenigingen in de Haagse regio en aan de KNCB voor trainingen van nationale (jeugd)elftallen.

Zo’n 50 genodigden trotseerden een waterig zonnetje. Was het een week eerder nog bijna 20 graden en echt cricketweer, op 2 april kwam de temperatuur niet hoger dan een graad of 6. De wedstrijd die tegelijkertijd gespeeld werd tussen VCC en een Haags XI-tal, zag dan ook vooral goed aangeklede cricketers, die probeerden hun handen enigszins warm te houden. Maar dat mocht de openingspret niet drukken. Alvorens tot de officiële openingshandeling werd overgegaan, voerden beide wethouders het woord en benadrukten de mooie samenwerking van dit project en de spin-off naar andere verenigingen in de buurt. Tevens bevestigden ze nog eens het belang van de Vlietzoom als groene long en sportvoorzieningenstrook, ook voor Den Haag als dichtstbevolkte stad van Nederland.

VCC’s voorzitter Kobus Nel bedankte de initiatiefnemers Dorith van der Laan en Victor van Koolwijk die, samen met een projectgroep waar o.a. Tom de Grooth en Tim de Leede deel van uitmaakten, dit project vlot hebben getrokken. De financiële steun van beide gemeentes (in de vorm van beschikbare subsidies, dan wel in de vorm van gelden die voor vervanging van de “oude” netten stond gereserveerd) maakte het project financieel mogelijk, naast de substantiële bijdrage van de leden via allerlei fondsenwervingscampagnes.

De indooraccommodatie is uniek in Nederland. Niet alleen doordat het 4 netten (banen) heeft, maar ook door de lengte: de langste is maar liefst 50 meter lang, ideaal voor fast-bowlers om ook in de winter hun run-up te oefenen. Dat maakt het extra aantrekkelijk voor het Nederlands team om hier te oefenen. De eerste maanden van het jaar is er door zo’n 20 partijen al gebruik gemaakt van de nieuwe accommodatie. Niet alleen cricket-gerelateerd, ook door een honkbalvereniging. De uitdaging ligt er ook zeker om te kijken hoe er overdag partijen warm kunnen worden gemaakt voor gebruik. De club heeft afgelopen winter vooral gebruikt om te leren, vanaf volgend seizoen zullen er verder stappen worden gemaakt.

De tent kan in elk geval tegen een stootje: het heeft de sneeuw van 1 april en de eerder voorjaarsstormen goed doorstaan en waar er toch problemen ontstonden is dat door de leveranciers opgelost.

 

(c) Photo credits P. de Leede

Tags