Home » Laatste nieuws » VCC plaatst zich via overwinningen op VOC en ACC als nummer 1 voor de finaleronde
Laatste nieuws Nieuws

VCC plaatst zich via overwinningen op VOC en ACC als nummer 1 voor de finaleronde

Dit weekeinde stond er voor de cricketers in de Topklasse een dubbelprogramma op het menu. VCC mocht tweemaal thuis aantreden en versloeg op zaterdag het Rotterdamse VOC met 54 runs en op zondag het Amsterdamse ACC met 69 runs.

Door de regen was het een goede toss om te winnen en VOC koos er logischerwijs voor om eerst te gaan bowlen. De openers hadden het in het eerste uur moeilijk met de bal die veel bewoog, en bij een tussenstand van 66 voor het verlies van 5 wickets zag het er even somber uit voor de Voorburgers, al had opener Michael Levitt de pech dat de umpire niet waarnam dat hij de bal helemaal niet geraakt had, toen hij caught behind werd gegeven. Het herstel kwam van Karl Nieuwoudt (37) en vooral Viv Kingma (42 in 39 ballen), waardoor de Voorburgers toch nog op 204 runs uitkwamen, waar een totaal van 160 door de fans lange tijd als maximaal haalbaar werd geacht.

Tegen de sterke aanval van VCC is een targetscore boven de 200 altijd wel een uitdaging, en VOC -dat zonder topbatsman Max O’Dowd speelde- moest dan ook bij 150 runs al de vlag hijsen. Ook hier blonken Kingma (0 wickets voor 17 runs in 7 overs) en Nieuwoudt (3 voor 14 in 6) uit.

Op zondag waren er evenmin echte topscores te zien aan bat, al lieten Noah Croes (42) en Sybrand Engelbrecht (48) goede totalen zien. Het team van captain Engelbrecht sloot de innings uiteindelijk op 221, en daar mochten de Amsterdammers proberen een gooi naar te doen. Viv Kingma was echter wederom nagenoeg onbespeelbaar en werd nu beloond met 3 wickets, waaronder die van het Amsterdamse topbat Hobson die met slechts 14 runs weer naar de kant kon.  Toen Engelbrecht zijn fenomenale fielding skills weer eens liet zien en de Zuid-Afrikaan Kuhn -een voormalig testspeler- met een streep run out uitgooide, was het verzet van ACC gebroken. Hoewel Zaidi nog enig verzet bood (32), kwam ACC niet verder dan 153 runs.

Volgende week is een cricketvrij weekeinde en VCC zal ervan genieten in de wetenschap dat het nu maar liefst 8 punten voor staat op nummer 2. De Voorburgers kunnen zich -met nog twee tweede fase wedstrijden voor de boeg- alvast concentreren op de halve finale die op 19 augustus thuis zal worden gespeeld.