VCC plaatst zich voor kwartfinales T20 ondanks verlies

Ondanks een nederlaag tegen HBS heeft Voorburg CC zich geplaatst voor de kwartfinales van de Twenty20-competitie. De eerdere winstpartijen tegen HCC en Quick garandeerden al een plaats bij de laatste acht.

Eerstbattend reikte HBS tot 139 runs (waarvan Zak Elkin 61). Opvallend aan Voorburgse zijde was het debuut van de pas 14-jarige Tobias Nota, de zoon van oud-international Marc en de Argentijnse hockey-international Ana Margueirat. Nehaan Gigani nam 3 voor 19.

De target van 140 betekende precies zeven runs per over en dat was best een opgave op de vrij sterke HBS-aanval. Nehaan Gigani startte positief met een zes, maar werd kort daarna gevangen. Nic Smit sloeg tegen de wind in en werd op de boundary ingerekend; broer Matt werd aan de legside gevangen door de keeper.

Fastbowler Brandon Glover, die wordt gevolgd door maar liefst drie counties in het Britse profcircuit, maakt ook met het bat steeds meer indruk: 25 runs deze keer. Conrad Greenshiels noteerde een goede allroundperformance met 22 not out en twee wickets. De jonge David Humphreys maakte 16 runs. Het was allemaal niet voldoende (105), maar desalniiettemin lonken de kwartfinales.

Op zondag was VOC – Voorburg CC de enige wedstrijd die werd afgelast. De Rotterdamse pitch was niet goed afgedekt en stond blank. De ironie wilde dat het veld van VCC er tegelijkertijd dankzij de inspanningen van groundstaff en gemeente perfect bij lag.