Home » Algemeen » VCC ruim in de prijzen op KNCB Gala
Nieuws Algemeen

VCC ruim in de prijzen op KNCB Gala

gala-2016-cricketaccommodatie
Cricketaccommodatie van het jaar!

Voor het  jaarlijkse KNCB-Gala op 27 november hoefden we ditmaal niet ver te reizen. Vorig jaar was Leidschendam-Voorburg cricketgemeente van het jaar en het aanbod van wethouder Nadine Stemerdink  om dit jaar als gastheer te fungeren, werd dankbaar door de KNCB aanvaard.

In de mooie hal van het oude raadhuis van Leidschendam werden in aanwezigheid van behoorlijk wat VCC’ers  de prijzen uitgereikt. Dat was niet verwonderlijk, want we hadden ook veel nominaties. Daarvan werden er een paar omgezet in prijzen.

De erkenning als mooiste cricketaccommodatie van het land – voor VRA en Bloemendaal – moet als eerste genoemd worden. Namens het bestuur en de ground staff nam Willem Ligtenstein de beker in ontvangst.  Het resultaat van jaren hard werken door veel leden.  Ook de ICC sprak zich in het match report lovend uit over de kwaliteit van veld en wicket voor Nederland-Afghanistan.

gala-2016-basBas de Leede werd de beste speler van de Eerste Klasse door zijn all-round prestaties in ons eerste en in de Dutch Lions. Nicht Babette ging met nog meer prijzen naar huis: de beste speelster van de damescompetitie en de Anneke Weidema-beker, de prijs voor het beste jeugdtalent tot en met 18 jaar.

De U16 en Steffen Mulder vielen helaas niet in de prijzen als  beste jeugdteam resp. coach.

Speciale vermelding verdient nog de toevoeging van onze coach Nolan Clarke aan de galerij van crickethelden van de KNCB.  Meer dan 10.000 runs in de Hoofdklasse,  bijna 3400 voor het Nederlands XI @ 38,40: genoeg om hem in dat rijtje van groten (waar Tim al vanaf 2014 op staat) op te nemen.

Zo komen de beleidslijnen van VCC goed samen:  met een pracht van een veld en gekwalificeerde coaches investeren in de jeugd.  En sociaal cricket als vierde speerpunt. Het diploma voor het tweede opvolgende kampioenschap van onze Zami’s werd ook opgehaald.