Home » Verslagen » VCC sleept overwinning uit het vuur in Deventer
Verslagen VCC 1 Competitie Verslagen

VCC sleept overwinning uit het vuur in Deventer

Op Hemelsvaartsdag stond voor het team van Nolan Clarke de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Mede dankzij een captain’s innings van Tom de Grooth (54 not out) bleven de Voorburgers ongeslagen en konden ze aan het einde van de dag de twee punten mee naar huis nemen.

De reis naar Deventer is altijd meer dan de moeite waard, de gastvrijheid en faciliteiten zijn altijd geweldig. De Deventenaren hadden tot nu toe alleen van het sterke Sparta verloren en stonden in punten gelijk met VCC, al had het een wedstrijd meer gespeeld. Met name coach Dishant Yagnik had tot nu toe indruk gemaakt met een batting gemiddelde van 62.

De toss werd gewonnen door captain Tom de Grooth en hij verkoos als eerste te gaan fielden. VCC ging geweldig van start: zowel Yasir Hamid als Steffen Mulder sloegen op de vierde bal van hun eerste over toe, zodat Salland CC na 2 overs al twee wickets kwijt was voor maar twee runs. Daarna liet Yagnik zien niet voor niets hoog te staan in het battingklassement, al werd hij wel geholpen door een gemiste vangkans toen hij nog niet zoveel runs had. Uiteindelijk eindigde hij op 70 runs. Behoudens Van Seventer (22) eindigde geen enkele batsman echter in de dubbele cijfers, zodat de innings werd gesloten op 119. Er was even schrik toen wicketkeeper Hingorani halverwege de innings als gevolg van een blessure vervangen moest worden. Echter met Regan George als glovesman en coach Nolan Clarke als substitute fielder werd de innings uitgespeeld.

De 119 leek alleszins een haalbaar totaal op het snelle veld van de Sallanders en Rhys McCarthy en Nehaan Gigani gingen vlot van start. Na 6 overs stonden er dan ook al 26 runs op de borden, maar zaten beiden heren met resp. 17 en 2 runs weer aan de kant. Toen ook Bas de Leede (6) nog eens ongelukkig uitging en Mohit Hingorani weliswaar weer kon batten, maar ook nog niet okselfris was (20), rustte de last op de schouders van Tom de Grooth om het totaal van Salland te overtreffen. En hoewel de staart er niet veel meer maakte, lukte het hen toch om Tom voldoende te steunen, zodat in de 41e over voor het verlies van 8 wickets de winnende run werd geslagen.

Bowlend en fieldend wellicht de beste wedstrijd zover, battend was het voor de rood-blauwen de minste beurt dit seizoen. Dan toch nog de winst grijpen met maar liefst vier O17’s in de gelederen was ook wel weer een opsteker.

As zaterdag speelt VCC thuis tegen kampioenskandidaat Rood & Wit dat net als VCC 6 punten heeft, met een wedstrijd meer gespeeld. Aanvang op de Groene Zoom is 11.00 uur.

Scorecard

Stand aan kop in de Hoofdklasse

1. Sparta 4-8

2. VCC 3-6

3. Rood & Wit 4-6