Home » Junioren » VCC sluit indoorseizoen goed af
Junioren Flamingo's

VCC sluit indoorseizoen goed af

Vanwege de verbouwing van de website wat later dan gepland, maar hierbij toch nog de verslagen van de 3 laatste Flamingo toernooien dit jaar. De U10 en U15 wonnen hun toernooi (met overmacht), de U17 werd laatste. Al met al een mooie afsluiting van het winter seizoen. Wat betreft de Flamingo indoor toernooien in het algemeen: een prima initiatief van de KNCB. Wellicht de moeite waard om voor alle leeftijdsklassen volgend jaar gewoon officiële indoor kampioenschappen te organiseren? Maar voor nu veel lof aan de Marike en Flamingo´s voor dit initiatief. De jongens hebben echt genoten.

U10 in Utrecht (door Tim)

VCC U10 speelde zondag 28 februari in Utrecht tegen de U10 Salland (leuk dat ze een team hebben) en die van ACC. Helaas was er geen vierde team dus de eerste ronde konden onze mannen in de zeer ruime zaal zelf lekker cricketen.
De eerste wedstrijd kwamen we uit tegen Salland dat van ACC gewonnen had. Alle spelers speelden naar hun vermogen. Goed bowlen, snel runnen, hard slaan en geweldige vangen zorgden voor een winst met 94 runs (en dat in een 8 over wedstrijdje!).
Ook de tweede wedstrijd waren we beter dan de tegenstander. In de eerste over had Freddie al 4 wickets genomen. Iedereen van ACC kwam bijna 2 keer aan bat. Deze wedstrijd werd gewonnen met een verschil van 120 runs.
Hierna werd nog een grote partij gespeeld waarbij alle spelers in twee teams verdeeld werden. Ook dat was weer een leuke wedstrijd. Al met al een lekker ochtendje cricket.

U15 in Delft (door Onno)

Nadat de vorige 2 Flamingo indoortournooien vanwege sneeuw waren afgelast, traden nu Adriaan, Alex, Edward, Floris, Joost en Mario op een dit keer alleen regenachtige en winderige zondag aan.

De eerste tegenstander Hercules leek nog niet helemaal wakker (of werd gewoon overdonderd…) en ging all out voor 13 in 2.3 overs (!). Dat was wel wat erg snel, dus in overleg werd er doorgespeeld naar 40/9 van 7 overs. Alex, Floris en Joost pakten elk 2 wickets in hun eerste over. Onze jongens kwamen tot 66/4. De topscore was van Mario met 21.

Daarna volgde Excelsior. We batten eerst en kwamen prima gedoseerd spelend tegen gedisciplineerd bowlen tot 82/2. Adriaan ging retired op 26 (ondanks het feit dat een hit in het andere speelveld steeds maar 1 run opleverde) en Alex kwam tot 24 n.o. Deze run rate benaderde Excelsior geen moment. Zuinig bowlend (o.a. een mooie over voor slechts 2 van Floris) werd het 53/3.

Toen was HBS aan de beurt. ok hier moesten we een score neerzetten en dat ging alweer beter: 102/4, weer van 7 overs. Alex, Joost en Edward passeerden allemaal de 20 met veel vieren en zessen. Dit werd natuurlijk een bijna kansloze missie voor HBS, dat all out ging voor 58, waarbij Adriaan 2 wickets pakte.

Omdat er nog veel tijd was werd besloten tot het spelen van een finale van 10 overs. Na veel rekenwerk (alle andere teams hadden 1x gewonnen en 2x verloren) bleek dat HBS de beste run rate had, dus speelden we voor de 2e keer achter elkaar tegen hen. Hercules en Excelsior streden om de 3e plaats.

Nu batte HBS eerst en met zijn 1e bal bowlde Adriaan nummer 1 batsman Nicky Covena. Na 2 overs (van Adriaan en Joost) stond het 3/3. Onwillekeurig ging het daarna een beetje kalmer aan (anders zou het wel een hele korte finale zijn geworden) maar in de 6e over was het dan toch voorbij: 40 all out. Dit mocht natuurlijk geen probleem zijn en Alex, Edward en Mario klaarden de klus in 3.4 overs voor het verlies van 1 wicket.

Een zeer verdiende eerste plaats dus, want we staken op alle onderdelen duidelijk uit boven de andere teams. HBS werd dus 2e, Hercules 3e en Excelsior 4e.

Alle jongens lieten een prima all-round prestatie zien, met runs en wickets, en ik kan me van de hele middag misschien maar 1 dropped catch herinneren! Alle indoortrainingen onder leiding van Tim leiden duidelijk tot resultaat, dat belooft wat voor het buitenseizoen!

U17 in Den Haag (door Dave)

Een gelegenheidscombinatie team van Quick en HCC (het merendeel bestaande uit Quickers) won het U17 indoor toernooi op zondag 28 februari, in een echte thuiswedstrijd in de Sporthal Houtrust. De Haagse combinatie was uiteindelijk net iets te sterk voor Excelsior in een sprankelende finale van indoor cricket van een hoog speelniveau. Overigens is de Sporthal Houtrust een prima locatie voor indoor cricket, met ruime afmetingen waarin twee wedstrijden moeiteloos naast elkaar gespeeld kunnen worden. Als de tweede battende partij kwam Excelsior 8 runs te kort in de finale, verlengd van 7 tot 10 overs per team. In de troostfinale won Rood en Wit van VCC.

Eerder in de onderlinge confrontaties (slechts 7 overs per innings) kwamen beide finalisten tot 2 overwinningen uit de 3 potjes. De andere deelnemers, VCC en Rood en Wit wonnen elk een keer, hoewel VCC in de eerste instantie een tie speelde tegen Excelsior. We zaten zo ruim in de tijd dat de partijen gewoon de wedstrijd meteen hebben overgespeeld; in de tweede instantie won Excelsior.

Zoals gezegd een prima accommodatie, alleen twee ballen bleven hangen ergens hoog in de hal en werden nooit meer teruggezien!