Home » Verslagen » VCC sluit het seizoen goed af en eindigt in debuutjaar als tweede in de Hoofdklasse
Verslagen VCC 1 Verslagen

VCC sluit het seizoen goed af en eindigt in debuutjaar als tweede in de Hoofdklasse

Op de foto genieten de selectie van VCC 1, coach Clarke en enkele supporters op het prachtige veld van Bloemendaal na van de overwinning en een zeer verdienstelijke tweede plek in de eindrangschikking

De uitgestelde wedstrijd van VCC tegen Bloemendaal werd op zaterdag 2 september ingehaald. Bij winst zouden de Voorburgers zich verzekeren van de tweede plek in de Hoofdklasse en het was de mannen van coach Nolan Clarke er veel aangelegen om dat te verwezenlijken. Het werd spannend, maar uiteindelijk wist VCC in -een tegen de verwachting in- zonovergoten Bloemendaal met 5 runs te winnen.

Cricket in september betekent vertrokken coaches en prioriteiten bij werk, voetbal of andere bezigheden. Beide teams traden dan ook zeker niet in hun sterkste opstelling aan, maar wel met de intentie er een goede wedstrijd van te maken. Cricket in september betekent ook dat de velden ‘s ochtends vroeg nog nat zijn van de dauw en het bevreemdde dan ook dat de aanvang was vastgesteld op 10.00 uur. De umpires moesten op dat tijdstip dan ook vaststellen dat spelen nog niet mogelijk was, zodat uiteindelijk pas om 11.00 uur werd gestart.

Captain Tom de Grooth won de toss voor de 16e (!) keer dit seizoen en verkoos te gaan batten. Het openingspaar Remco van der Giessen en Aryan Dutt hadden op de derde bal al een misverstand, zodat Dutt run out en met 0 runs al weer snel aan de kant zat. Niet de gewenste start. Gelukkig hield ook nu weer Bas de Leede zijn hoofd koel, eerlijkheidshalve wel geholpen door een aantal gemiste vangkansen van de Bloemendalers. De Leede bouwde gestaag aan een mooie innings en leek een halve century te gaan scoren, voordat de umpire hem tot ieders verbazing uitgaf op 46 (gevangen door de wicketkeeper na een vermeende “edge”). Inmiddels was de score opgelopen tot 86, met bijdragen van Van der Giessen (10), De Grooth (15) en Gigani (20). Verder kwam er niemand in de dubbele cijfers, maar met 25 extra’s stond er na 41 overs toch een verdedigbaar totaal van 147 op de borden.

Na de inningsbreak liep Bloemendaal lange tijd op koers en met name het derde wicket partnership van Reardon en Subramaniam van 51 bleek lastig te breken. Beiden werden uiteindelijk ingerekend door Dinusha Ranasinghe (vangen van Viv Kingma en Harold Vogelaar). Daarna leek VCC lange tijd de wedstrijd binnen te slepen, want Bloemendaal wist in 10 overs (tussen de 28e en 37e over) slechts 13 runs te maken. Toen batsman nummer 8 echter wist te versnellen door o.a. twee zessen kort achter elkaar te slaan, leek het er toch nog om te gaan spannen. Met nog 1 wicket in handen en 5 overs te gaan, hadden de Bloemendalers nog maar 8 runs nodig. All-rounder De Leede was nu als bowler zijn gewicht in goud waard en een harde klap op zijn bowlen belandde in de handen van Viv Kingma. Bloemendaal 142 all out en de winst voor VCC.

Daarmee sluit VCC het seizoen heel positief af. De doelstelling om bij de top-4 te eindigen is behaald. Bovendien beschikt de club over een zeer jong en talentvol team (met o.a. 4 jeugdinternationals en een huidig A-international. Die kunnen alleen maar beter worden en als het team het vermogen krijgt om ook moeilijke wedstrijden uit het vuur te slepen (twee keer tegen Sparta nipt verloren en drie keer verloren tegen de nummer laatst en een na laatst), kunnen er nog heel mooie dingen gebeuren in Voorburg.

Scorecard

Top-5 Hoofdklasse Cricket 2017 (eindstand)

1.  Sparta  18-34
2.  VCC  18-24
3.  VVV  18-22
4.  Rood & Wit  18-20
5.  Bloemendaal  18-18